Sahabat Maya

Saturday, December 31, 2011

selamat tinggal kenangan, selamat datang harapan


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam akhir tahun, salam ceria

hanya tinggal sejam lebih 2011 akan melabuhkan tirai....
Alhamdulillah... sepanjang 2011 terlalu banyak kenangan yang membuat kan aku bahagia sangat... 
kalau nak tahu kenangan apa... boleh la round2 blog aku... :D

simple story 2011...

awal tahun aku masuk sem 2... 

  • sepanjang sem 2, aku tak bertegur dengan seseorang sepanjang sem... at the same time, hubungan aku dengan ** ** aku berbaik semula.... kira ok la~~~ awl2 tahun... :P
  • sepanjang sem 2 juga, banyak perkara lucu yang terjadi .... x lupa juga sikap aku yang malas nak p kelas... :Dngee
  • then, aku chat dengan seseorang... insan yang baik pada pandangan aku.. walaupun aku x mengenali dan x pernah berjumpa dengan insan itu... 
  • dan, POINTER aku jatuh... :(
  • kisah aku berulang kembali seperti kisah 2009...
pertengahan tahun aku masuk sem 3

  • jauh di lubuk hati aku, aku ingin mengubah hidup aku.... dan akhirnya sem 3, aku dapat mengubah imej aku dan Insyaallah, sikap plak... (aku masih berusaha)
  • terlalu banyak kenangan bersama member2 DET... sayang kamu semuaaaaaaa
  • jalan2 time raya....
  • first time wat open house n masak untuk orang ramai... hehehehee :P
  • first time beraya di rumah dia.... (terima kasih sudi jemput)
  • dinner, bowling time, ber"gila" time dan banyak lagi masa2 yang NICE.... 
  • nice moment time wat prototype, n final exam
  • LOVE DET 3A
  • pointer aku juga, jatuh sem ini... :(
AKHIR TAHUN
SEM 4... (industrial training @ practical)
  • pengalaman baru....
  • nice day n moment also...
  • the best thing are.... TEDA KERJA... hehehehe
overall...
hati aku telah diketuk... tapi aku x berani nak buka... 
biarlah ia pergi tanpa kesan...

lagu untuk tahun ini adalah.....
MAY- sendiri
(lagu ini menemani aku sepanjang tahun.... )

tahun ini sangat membahagiakan aku...
aku harap tahun depan adalah tahun yang membahagiakan juga... :D

atie 11

Friday, December 30, 2011

nice day

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

sehari lagi kita akan melangkah ke tahun hadapan....
2011 banyak perkara yang menggamit kenangan tapi aku tak nak cerita sekarang.... hehehe

aku nak cerita kisah hari ini....
hari ini adalah hari jumaat.... so, aku ingat aku nak jumpa member aku kat poli... 
so, aku pun bawa la lappy kesayangan ney p tempat kerja...

starting pagi, after buka balutan cabel... n reset printer ( teda dalam carta kerja... ney kes teda kerja so, cari kerja... )
kerja kitaorang tengok movie jak... hahahahaha 
langsung tiada keja nak buat... so, duduk kat meja then tengok movie...

tengah hari tu plak, member aku ajak p 1B... just lunch... tapi aku tolak pada awalnya... bab aku nak jmpa member aku kat poli, tetibha member aku cancel...
dengan meredah kepanasan, aku pun cabut la join p 1B... hahahaha

then balik p tempat keja.....
tym aku menyeberang jalan... dengan gaya "gila" aku seberang jalan tu... 
rupanya aku d perhatikan oleh seseorang... (malu)
bila aku pusing kanan... rupanya, penyelia aku duduk kat bustop... dengan malunya aku meneruskan perjalanan... =.="

sampai jak kat office elect.section... sambung tengok wayang... hehehe
dan menunggu waktu pulang...

perkara sedih (konon jk) : member2 seangkatan aku, 3 orang... semua bla awal... tinggal la aku sendiri punch card mereka... huhuhu.... smpai hati kamu tinggalkan aku sendiri... pas ney aku plak bla awal... hehehehe

perkara bahagia : waahhhhhhhhhhh ..... x terkata .... aku gembira.... hehe

p/s : andai jodoh itu adalah untuk ku... akan ku terima untuk merebut Cinta-Nya dan mencari Redha Illahi... 

atie 11

Wednesday, December 28, 2011

DEAR MaiGy


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

untuk pembukaan cerita aku nak buat selingan sikit... hehehehe
minggu ney minggu ke-2 aku LI... serius, teda keja... just duduk main game... hehehehehe :D

*masuk topik

Dear MaiGy.... x sabar rasanya untuk memilikimu.... ( <----- ayat nak mampos.... )

siang malam aku mimpikan my sweetheart ney..... hanya masa yang akan menyatukan... hahahahahahaha

boleh gilaaa aku klau begini hari2...
asyik terpikir kan MaiGy.... hehehehehe.... 

nk tau sepa MaiGy ney... jeng jeng jeng.... hahahaha.....
InsyaAllah.... satu hari nnti aku akan gtau juga....


p/s : lepas ney, aku akan jarang online lagi... huhuhuhu... aku kan rindu yang teramat sangat dengan Kembara Hati ney...
kepada member2 yang kat luar tu.... kalau ada sebarang pertanyaan atau persoalan..... jangan la ajukan kat formspring.... x terbalas nanti... haahaha
DIRECT la tembusi line Hp saya yang bernombor.... 01*-*******.... hehehee

k itu sahaja..... :D
sekian...

Monday, December 26, 2011

Practical Week


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Minggu lepas 19.12.11 adalah satu tarikh yang kira agak bersejarah juga la dalam hidup aku... sebab aku akan mulakan satu kehidupan baru...
Alam pekerjaan...

sebelum ney pun aku pernah juga bekerja... time tungu result SPM.. part time kat McD... tapi itu kerja suka2... yang ini pulak... serius sikit... hehehehe
al maklumlah.... praktikal.... 

aku rasa ramai yang adh tahu apa itu practical kan??? kalau kami kat poli kami panggil LATIHAN INDUSTRI (LI)..

aku LI kat salah satu cawangan SABAH ELECTRICITY SDN BHD .... hehehe

kenapa ku pilih tempat ini???
sebab, akhir2 sem 3 hari itu... hati aku betul2 tertarik dengan POWER.... so, aku pilih la tempat ney....

ok..

untuk mingu pertama ney, serius.... BOSAN...
kerja memang tiada... hahaha...
yalah course aku kan electrical... so, kalau ada problem dengan electric jak la baru gerak... klau teda problem... duduk2 jak la... hehehehe

tapi, ALHAMDULILLAH... walaupun duduk2... ada juga benda aku nak tulis kat reflectif jurnal... ndak la juga di cakap pergi sana untuk duduk jak... hehehe

pada mingu pertama tu... ada juga la aku contact ngan member2 aku... tanya khabar dorang.... majority cakap bosan... hahaha... kena2 lagi yang LI sorang2... hahaha

syukur la... aku tak berseorangan... kami ber-5... 3 budak electrical n 2 budak mechanical... so, x la bosan yang teramat sangat...

kesimpulan aku untuk minggu ney adalah : STEADY & SIMPLE

P/S: MAAF la... teda gambar untuk tatapan.... ada sebab yang sangat munasabah... :D
terima kasih kerana sudi membaca hingga keakhir ayat... :D

atie 11

Sunday, December 25, 2011

Thursday, December 22, 2011

SEMENTARA.....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

untuk SEM 4 ini aku sedang menjalani LATIHAN INDUSTRI.... di salah satu power plant d kk... :D

untuk minggu pertama ini.... serius bosan gila... memang x buat apa2.... kmi just duduk2 jk... hehehe...
Alhamdulillah... tempat aku LI tu... ada genk... selain classmate aku sendiri... ada 2 org lgi dari mechanical department...

yang sorang aku memang kenal last sem.. yang sorang aku baru kenal diz sem...

keadaan aku sekali lagi macam biasa... aku bekerja dalam satu pasukan yang majority nya adalah lelaki.... maklumlah course aku ney adalah technically nya untuk lelaki... tapi tu la... adapun perempuan cuma beberapa sahaja...

ini lah pengalaman aku yang pertama sebagai student electric... memang jauh beza apa yang aku belajar kat kuliah dengan time practical ney... aku harap aku dapat satu pengalaman yang menjadikan aku lebih kuat untuk berdiri teguh pada course ini... AMIIN...

itu jk yang termampu aku coretkan....

so,

memandangkan waktu yang agak kurg untuk aku update blog aku... so, kemungkinan besar aku tak akan update untuk sementara waktu.... lebih kurang dalam jangka waktu 6 bulan "maybe"....


andai umur masih tersisa.... InsyaAllah.... akan aku update cerita2 aku disini... terutamanya... pengalaman yang amat menyeronokkan bersama teman LI... :D


sekian...

Monday, December 19, 2011

hari terakhir cuti....


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

setelah melalui cuti yang agak pendek dan agak membosankan... 
akhirnya... tiba jua ke penghujung cuti.... dan keseronokan itu tiba.... :D

mingu terakhir cuti ini.... aku boleh katakan agak seronok jugalah... sebab kerja aku ---> jalan2....
walaupun aku buat gerakan solo... tapi tetap BEST... 


dan tadi adalah hari terakhir cuti aku....
kerana esok bermula sesuatu yang baru dalam hidup aku...
FASA hidup yang baru ... 

memandangkan tadi hujung minggu.... so, aku dengan abang, kakak dan adik aku.... jalan2 r... kami round2 KK...


DARI 1B.... terus melencong pi Tg Aru Beach.... picnic kat sana... balik tu... kami terus ke 1B lagi... hahaha....
walaupun penat.. tetap enjoy.... tuk last day cuti.... 

<3 it


InsyaAllah... esok akan aku jalani satu cerita hidup yang baru lagi...
semoga segalanya berjalan dengan lancar.... 


AMIN YA RABB...

Thursday, December 15, 2011

perasaan ku saat ini ( R I N D U )


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

sebagai manusia yang lemah... terlalu lemah... 
aku juga lemah dalam kes2 perasaan ini.... saat ini... perasaan aku terlalu rindu...
RINDU apa? 

banyak aspek yang aku rindukan... aku rindukan perkara2 untuk uhkrawi, nasihat2 dan ceramah agama serta pengisian jiwa.... 

aku perlukan bimbingan dan juga pengisian jiwa dalam membentuk peribadi yang masih lagi tidak kukuh.... 
pada masa yang sama hati dan perasaan aku juga tidak lari dari rindukan akan perkara duniawi.... 

aku sangat merindukan sahabat2 aku yang pernah sama2 berjuang dengan aku sewaktu di bangku sekolah menengah dahulu...


ukhuwah kami terbina dan menjadi semakin akrab dari masa ke masa... 
aku rindu gelak tawa mereka, gurauan mereka dan banyak lagi perkara2 yang telah kmi tempuhi bersama.... suka duka, tawa dan tangis.... semua menjadi memori kini...





2 jam aku dihadapan lappy menghadap FB... aku cari kembali gambr kenangan kami bersama.... ternyata... aku makin rindu kepada mereka...setelah berpisah pada tahun 2009.... kami berkumpul lagi kembali pada thun lepas.... kerana perkara yang sama RINDU.... 



kini, masing2 sudah ada haluan sendiri.... walaupun kami sekarang berbeza bidang ... sebab... kebanyakkan sahabat2 aku lebih cenderung kepada bidang perakaunan dan medic... ada juga dalam bidang tourism, F6, network, official managemnt, marketing ( akaun jga la), cikgu, nurse dan kejuruteraan.... tapi... InsyaAllah... PERSAHABATAN kami akan kekal.... jauh di mata dekat d hati... :)





Seterusnya, aku rindu dengan rakan2 seperjuangan kini... walaupun baru 2 minggu berpisah.. aku dah rasa dah terlalu lama sangt... aku pun tak tahu kenapa... lumrah kehidupan dan perasaan mungkin....




Aku rindu mereka.... sma kes macam cerita yang pertama... .. aku rindu mereka sangat2... 
Dinner dan outing2 pada sem 3.. nampaknya mula TERKESAN atas diri aku... 
kenangan tu, betul2 membuat aku SAYYYAAANNGGGGGG yang teramat dengan mereka... ( syang seorng kwan )







kepada member2 DET 3A JUL 11.... aku harap kita semua akan kumpl lagi seramai 40 org... pada thun hadapan... d DET 5A JUL 12.... insyaALLAH... andai Allah mengizinkan... AMINNN...


KESIMPULANNYA.... mcm karangan la plak...
aku rindu semua rakan2 aku dari aku tadika hingga la sekarang ini... sayang kamu semua....
 :)

yang merindui...
hatija, Tij, TJ , Atie....

Monday, December 12, 2011

Kecewa Dalam Bahagia ( H A M P A )

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera....

huhuhu..Kecewa Dalam Bahagia

Hari ini result FE keluar...

DUP DAP DUP DAP...

mmg perasaan aku dari semalam memang tak tenang.... sampai aku tak boleh tidur... 
memandangkan aku terlalu-lalu la takut cikit nak tengok result... so, aku plan aku turun p KK hari ini... :)
sebabnya.... aku nak penatkan diri aku... bila aku balik baru aku tengok result....

KECEWA DALAM BAHAGIA...

sejujurnya... memang aku kecewa dengan result aku sem ini.... sekali lagi... jatuh... walaupun tak banyak tapi... sedih gak la... tiada peningkatan.... yang ada hanya PENING.... :(

tapi, aku bahagia kerana SEM 3 adalah SEM yang paling bahagia untuk ak... sebab banyak kenangan aku dengan kawan2 kelas aku... happy sangat... :)

kesimpulannya... AKU KECEWA DALAM BAHAGIA.... 
Atie

Thursday, December 8, 2011

Untuk Apa.... Biarkan Saja....

بسم الله الرحمن الرحيم

Untuk apa menanti pada yang tak pasti
Untuk apa mengingati pada yang tak yang sudah lupa
Untuk apa di beri pada yang tak ingin menerima
Untuk apa bersedih pada yang sedang bergembira
Untuk apa ditangisi pada yang tak mengingati
Untuk apa setia pada yang mengkhianati



Biarkan saja ia berlalu pergi
Biarkan saja ia menyepi
Biarkan saja asalkan ikhlas niat di hati
Biarkan saja luka hilang dengan sendiri
Biarkan saja agar perginya tak di cari
Biarkan saja janji bahagia bersama diri

Sejauh manapun kembara kita di dunia ini
sepahit mahupun semanis mana kenangan yang terlakar pada hidup ini
teruskan melangkah tanpa berduka
yang pasti ditemani senyuman TERINDAH

Atie 11

Sunday, December 4, 2011

S A H A B A T


بسم الله الرحمن الرحيم


Tanpa Kata Tanpa Madah
Mereka Pergi Meneruskan Langkah
Tanpa Bicara Tanpa Tanda
Mereka Pergi Tidak Berpaling
Terpinga Aku  Melihat
Mencari Jawapan Tanpa Persoalan



Ingin Ku Halang Langkah Mereka
Tapi Aku Tidak Berdaya
Ingin Ku Lontar Semua Bicara
Melontar Semua Persoalan Yang Berada Diminda
Tapi Aku Tidak Sekuat Yang Disangka
Dengan Sedih Dan Duka Di Jiwa
Ku Hantar Mereka Dengan Renungan Sepi
Ku Harap Mereka Kembali
Mencipta Memori Yang Tidak Berganti…



Sahabat,
Teruskan Langkahmu
Menuju Cinta Sejati Cita Yang Suci
                    Beriringan Dengan Langkahmu
Doa Ku Sertakan Untukmu
Agar Engkau Berjaya di Medan Perjuanganmu
Semoga Kita Bersua Kembali
Pada Detik Dan Waktu Yang di Redhai
Bersama Kejayaan Yang Pasti

Untukmu Sahabat Yang Kian Menjauh

Friday, December 2, 2011

Terasa

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu dan salam sejahtera...

selamat pagi... :)

aku tak dapat tido... ak pun x pasti knapa... padahal... ak penat gila seharian berjalan...

sebenarnya banyak aku nak share... tapi.... aku malas nak buat ayat dan taip.... :D

TERASA...

apa yang aku terasa ney? 
sebenarnya banyak perkara.... 

tapi yang paling impak adalah... STATUS SALAH SATU friend aku kat FB... FB lagi...

YA... itu status dia... tapi, status dia betul2 menampar aku dan membuatkan mata aku segar di awal2 pagi ney...
aku tak boleh nak salahkan dia...

tapi aku nak BERTERIMA KASIH not directly~~~ kat insan itu...

mungkin ini salah satu teguran untuk diri aku.... 
salah satu langkah untuk aku muhasabah diri dan LEBIH BERHATI-HATI...

bicara tentang HATI... hati aku pun owezzzzzzzzz terasa.... huhuhuhu

aduuuuhhhaaaiiii.... penyakit hati....
dan aduuhhhaaaiiii..... perasaaannnn hati...




selingan ==> setelah sekian lama... AKHIRNYA.... :D

Saturday, November 26, 2011

CINTA


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, salam CERIA... :)

CINTA...

apa itu cinta? 
(wah~~ tetibha plak aku ney beriya-iya nk cerita psal cinta)

bila kita open story n tanya orang tentang makna cinta ney... mesti banyak maksud yang kita dapat...

Cinta itu Buta
Cinta itu Indah
Cinta itu ...... mcm2 la.... 
(cinta manusia kepada manusia)

kalau tanya kat aku.... ney jawapan aku...

Cinta ini adalah satu perasaan yang sangat abstrak... tidak dapat disentuh dengan tangan... tapi dapat disentuh dengan hati.... tidak dapat dilihat dengan mata... tapi dapat dirasa dihati...
Cinta ini adalah penyatuan dua jiwa dua hati pada dua orang yang berbeza...
cinta dapat berdiri teguh dengan adanya sikap saling mempercayai dan bertolak-ansur dalam diri dua insan...
kita diberi satu hati untuk mencari lagi sekeping hati dari insan yang berbeza agar hidup kita sempurna...
diri kita ini tidak sempurna.... pasangan itulah yang menyempurnakan kecacatan yang ada... 

kembali kepada topik...

setiap insan ada jalan cerita cinta mereka sendiri (LOVE story)
dan jalan cerita itu pastinya berbeza-beza...
ada insan kisah cintanya bermula dengan pergaduhan....akhirnya jatuh cinta dengan insan yang sering mereka katakan "itu lah insan yang paling aku benci"...
ada plak insan bermula dengan adegan romantis... dihargai dengan bunga dan lagu2 sentimental...
ada plak insan bermula dengan "cinta monyet" dan akhirnya berkekalan....

itulah antara kisah cinta yang sering kita dengar dan nonton kat TV.... macam2 kisah...
TAPI, adakah semua kisah cinta itu berakhir dengan percintaan yang membawa ke Gerbang Perkahwinan?
InsyaAllah....


Cinta itu Suci... jangan pernah dinodai... jangan dikotori...
tapi hiasilah dengan lukisan yang terindah yang membawa keberkatan Illahi...

sekian..

Pencinta Cinta
Atie

Friday, November 25, 2011

cuti... cuti...cuti...


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaiakum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah...

paper exam yang terakhir aku dapat selesaikan dengan hati yang lapang dan dengan bahagia sekali... walaupun semalaman kerja aku lelap jk... hehehe

lepas keluar dewan... tersenyum lebar ak... hehehe walaupun dalam hati aku ada sedikit sebak.... 

syang mereka....


CUTI... CUTI... CUTI.... 
napa 3 kali jak aku sebut cuti... BAB 3 MINGGU JAK CUTI... :( sedihh

walaupun 3 minggu... aku tetap akan rasa lama... 6 bulan aku akan terpisah dengan sahabat tercinta... my classmate...
sem depan kitaorg dah start practical... so, majority... pulang ke kg halaman... sedihh weyyy...

lepas ney aku dah tak tengok gaya gila korang... lawak spontan korang... sakat gila tu... dan macam2 lagi kenangan yang mengusik jiwa... :P

SEM 3 ney.. adalah sem yang terbaik untuk aku... terlalu banyak coretan yang terlakar dalam kotak memori aku... terlalu indah untuk dilupakan...
AKU SAYANG KAMU SEMUA... :D
kami
kepada teman seperjuagan... ini pantun untuk anda

ketawa gembira senang hati..
tangis pula penyeri hari...
hati2 time Latihan Industri,
jumpa lagi sem 5 nanti...

yang merindui...
atie..

Wednesday, November 23, 2011

Malaysia Juara , Aku Kalah

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam Sejahtera...

TAHNIAH BUAT HERO2 MALAYSIA...

untuk kali yang kedua... EMAS buat HARIMAU MUDA....

aku ney, tak la suka sangat tengok bola sepak.. tapi aku memang minat dengan skuad MALAYSIA... tak kira la u-23 ataupun skuad kebangsaan....

starting dari match peringkat kumpulan tu lagi.. asal MALAYSIA.. memang aku la depan TV... hehehe


21/11/11
tarikh keramat... MALAYSIA KALAHKAN INDONESIA untuk kali yang kedua...
serios match kali ini... betul2 kin tertekan... hahaha....
nasib naik aku tengok sorang.. kalu ramai2 tak tau la jadi apa... hahaha

match ney dilanjutkan sampai minit 120... lama kan.... aku pun pa lagi... tgk sampai habis la... PADAHAL.... AKU ADA 2 PAPER pada 22/11/11 (selingan ckit)

gol kemenangan hasil rembatan BADDROL BAKHTIAR.... pada penalty tym... 

pa2 pun... tahniah buat SKUAD HARIMAU MUDA.... (x mampu aku nk ulas pnjng2 sal bola ini.... )

dari pengamatan aku sendiri... 
cara aku duduk depan TV mcm orang dah cuti final... tapi kenyataannya... aku ada satu pertempuran yang boleh tahan hebat... 2 KILLER PAPER... mmg susah la... tapi aku boleh tinggalkan segalanya selama 120 minit ++ hahaha

cerita 22/11/11
aku pergi poli dengan kegembiraan yang tak terkata... ( walaupun teda study) hanya kerana MALAYSIA... 
sampai jk poli... wahhh~~~ x terkata...

kat dalam dewan.... 
bila tengok soalan jk... istigfar banyak2 aku... sambil katakan pada diri " padan muka ko T... tgk bola lagi"

sejam setgh jak aku mampu bertahn kat dewan... TERLALU SEJUK... lepas sejam panaskan badan... masuk lagi DEWAN tuk kesekian kalinya... BEKU...

sejam lebih dah.... banyak dah member2 aku dah keluar.... aku dah siap.. tapi sengaja tak nak keluar... nak membekukan diri... hahaha

then, tamatlah 120 minit d dewan... ;D
bila aku pusing belakang jak... rupa2 nya... hanya tinggal 10 orang shaja... 30 orang member aku dah bla... =.="

pa2 pun... ada satu paper lagi... aku kna hadapi... 

sekian..

Atie...


Sunday, November 20, 2011

tahniah~~~


tahniah untuk diri aku...

dari jam 2230 (19/11/11) sampai 0230 (20/11/11) chatting dengan member....

habis dah 6 bab kisah hidup... tapi kisah untuk jwab time final satu apa pun teda...

tahniah untuk diri aku...

:D

Saturday, November 19, 2011

TAK AKAN DAN TAK MUNGKIN

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaiakum dan salam sejahtera...

:)

kalau tengok dari tajuk... apa dalam fikiran anda??? 
aku tak tahu la apa yang korang fikirkan... terpulang la...

DENGAN ini, saya HATIJAH ingin mengatakan semua ini TAK AKAN DAN TAK MUNGKIN berlaku lagi....

aku coretkan kisah ini kerana sesuatu...

dalam aku cuba melangkah kehadapan kerana satu kisah silam yang menyedihkan... hari ini aku terpaku hanya kerana perkara itu.... 

don't judge me without knowing me 1st...
aku memang tak baik... tapi aku tak jahat sangat... aku masih lagi seorang insan yang menuntut diri untuk melakukan perubahan....


aku tak boleh salahkan kau... sebab aku memang salah... tapi, jangan la menembak tanpa sasaran... nanti peluru tu akan terkena dengan orang yang tak sepatutnya...

silap yang lalu ingin aku betulkan... tapi aku tidak pasti dengan cara yang bagaimana... walaubagaimanapun... seribu kali maaf untuk mu insan...

aku tak akan dan tak mungkin kembali lagi dengan insan yang pernah bertakhta di hati aku... bukan kerana ada benci kat hati aku... tapi kerana aku hormat dan aku lebih sayangkan diri aku... 
aku tahu, perkara ini tak akan terjadi... semua kerana kau dah pergi... pergi la.. aku tak kesah pun... 

untuk mencari kembali dan mengikat kenangan yang tersimpul rapi mustahil bagi ku kini.... sebab... kau dah tak kenal aku dan aku dah tak kenal kau... 

sudah la... usah diungkit perkara ini lagi... semua dah berlalu... 
Andai takdir menemukan kita suatu hari nanti... biarlah aku berdiri dihadapan mu sebagai seorang sahabat... sahabat suka dan duka sewaktu di bangku sekolah....

hmm... tapi aku pasti... semua itu tak akan dan tak mungkin... hanya kerana kau selalu menganggap aku sebagai ** kau.... =.=" dan bukannya sebagai kawan... =.=" ( so annoying )

don't worry... akan aku ikut rentak itu.... mugkin inilah yang terbaik... dan mungkin inilah ritma kehidupan dalam nada perjuangan.... 
dalam satu perjalanan yang berbeza....
semoga kau bahagia.... begitu juga dengan Insan itu... ku harap anda bahagia....

p/s : aku jga yang kena... sabar jk la... hadapi dengan senyuman dan tenang... :)

meneruskan langkah menuju pencarian ABADI
Atie....


tamat la satu kisah dalam sebuah cerita

Thursday, November 17, 2011

MALAYSIA MENANG!!!


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera.... :D

bahagia tak terkata aku sekarang ini... just because of football... hehehehe

MALAYSIA menang lawan INDONESIA.... 1-0.. hahahaha
akhirnya MALAYSIA juara kumpulan A... 
kumpulan A ney adalah kumpulan yang agak digeruni juga la... sebab semua champion dalam group tersebut... termasuklah... MALAYSIA...

under 23 national team... 
jaringan tunggal tadi di jaringkan oleh Syahrul Azwari....

kecewa sikit sebab captain MALAYSIA (Baddrol Bakhtiar) dilayangkan kad kuning... tapi MALAYSIA tetap juara....

kesimpulan dari match ney....
match ney la yg betul2 mengugurkan nyawa... sakit hati + mendebarkan+ teruja +mcm2 perasaan lagi la.... 
sekali lagi TAHNIAH BUAT PARA JUARA KUMPULAN A.... 

separuh akhir ney.. MALAYSIA vs MYANMAR (klau x silap ak)
19 nov 2011 jam 4 petang waktu Indonesia.... 

extra info....

SENARAI NAMA 20 PEMAIN MALAYSIA DI SUKAN SEA INDONESIA 2011
Penjaga gol :
  1. Khairul Fahmi Che Mat (Penolong Kapten)
  2. Izham Tarmizi Roslan
Pertahanan :
  1. Muslim Ahmad
  2. Fadhli Shas
  3. Mahali Jasuli
  4. Asraruddin Putra Omar
  5. Zubir Azmi
  6. Amer Saidin
Tengah :
  1. Syahrul Azwari Ibrahim
  2. Irfan Fazail
  3. K Gurusamy
  4. Wan Zaharulnizam Zakaria
  5. Yong Kuong Yong
  6. Nazmi Faiz Mansor
  7. Fandi Othman
  8. Shukur Jusoh
Penyerang :
  1. Baddrol Bakhtiar (Kapten)
  2. A Thamil Arasu
  3. Izzaq Faris Ramlan
  4. Ahmad Fakri Saarani

sekian.... :D

Wednesday, November 16, 2011

tak faham bahasa :D


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

entri ke-3 untuk hari ini....

sepa yang tak reti bahasa ney??? AKU LA... hahahaha

aku tak pasti pa yang tak kena dengan diri aku hari ini... dari awal pagi lagi bahagia tak terkata....
adakah ini kerana kebahagiaan untuk selamanya akan pergi??? :D

dari sebelum masuk dewan exam lagi aku memang dah tak betul... hahahaha

ADAKAH KERANA DIA??? SEPA PLAK DIA NEY??? hahahahahahaha

then, balik plak.. kisah FB... astagfirullahalazim... 
lawak gila eh... hahhahahahaha 
klau aku ingt balik memang ketawa berabis aku,... tak tertahan.... hahahaha

itu FB.... tadi cerita2 la ngan kakak aku... sekali lagi.... Astagfirullahalazim... 
pa yang tak kena dengan aku ney.. aku pun tak pasti penyakit apa yang melekat kat diri aku... :D

pa2 pun.... 
aku memang dah tak betul dah sekang ney...
hahaha

:D
happy owez....
atie 

Senyuman yang terukir


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum... dan salam sejahtera...

2nd Story for today...

just a simple entry


hahahahaha

aku baca kat atas tu kat FB... bila aku baca jak... tertawa sendiri aku....

Hari ini adalah paper kedua aku….
Memandangkan aku minat subject ney… so, aku memang study awal la… lebih awal dari paper yang pertama  (teda org kesah pun)

ALHAMDULILLAH….

Segalanya berjalan dengan lancar…
Aku keluar dewan dengan senyuman melebar diwajah aku… :D

Tapi aku tak yakin aku dapat score dengan cantik atau tak…. TAWAKKAL langkah terakhir setelah aku berusaha….

senyuman yang terukir kerana maths ask me to find X... AND THE REALITY is THE X will not coming back... 
hahahaha

Apa2 pun… ada 3 paper lagi yang harus aku juangkan untuk result yang baik untuk aku….

Kepada adik2 yang ambil SPM… semoga berjaya..
Kepada rakan seperjuangan SPM aku yang akan menduduki STPM… ALL DA BEST GUYS….
KEPADA rakan2 seperjuangan aku sekarang yang kini berada di semua politeknik especially  PKK.. Good luck… n see U all next next semester… :D  <3


atie....

Farewell Dinner (11.11.11) part 2


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera.....

hari ini seperti yg dijanjikan... aku nk sambung kisah dinner klas aku yang lepas
(farewell dinner (11.11.11 )part 1)

aku just nak sajikan korang gambar jk.... hehehe 
tapi x banyak la... sebab... banyak gambar yang tak cantik dan menyedihkan!!!!

sejujurnya... aku sedih bab gambar banyak yang tak memuaskan hati.... walaupun gambar tak cun... TAPI HARI ITU ADALAH HARI YANG CUN untuk aku... :D

enjoy...

welcome!!!!

senyummmmmmmm


sweet x??? =.="

tangan itu adalah tangan insan yang jelesssss!!!

wah.... suap2 lagi... hahahaha nyum2

seriusnya pakcik ney memasak...

wajah penat makan... wakakaka

senget semacam jk.... 

ambi gmbr dari atas.... 

senyum

ney la kenangan yang dapat aku coretkan untuk sem 3 ini.... InsyaAllah... kisah kami takkan terhenti sini....
persahabatan kami takkan luput selepas ini...
ukhuwwah ini adalah satu jalinan yang mengukir senyuman kerana gembira dan kecewa....


sayang mereka hari ini, esok dan selamanya.... :)


atie 11

Monday, November 14, 2011

final n feeling

بسم الله الرحمن الرحيم

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA... :D

HARI INI 1st Paper untuk final exam aku..... 

"HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA"

ini namanya ketawa dalam kecewa...

untuk paper hari ini aku just boleh cakap... " aku harap aku lulus dengan jayanya (jnji lulus)" :D

so, sekarang ney aku akan berjuang untuk paper seterusnya.... Fav. subject (tu pun nk kecoh) dari sekolah rendah lagi... MATHEMATICS.....  harapan aku untuk paper ney... aku nk score cantik2... INSYAALLAH... doakan aku agar boleh jawab... :D



dalam kesibukan aku menghafal segala macam jenis power plant ney.... mestilah ada sedikit selingan kn... nak tau apa tak??? mari aku khabarkan...

belajar dari kesilapan...
itulah antara ayat yang aku paling suka sebut dan ingtkan diri aku bila aku teringat akan sesuatu atau sesuatu kejadian berulang kembali....

tahun 2009 adalah tahun yang sangat mengembirakan aku....
tahun 2010 plak adalah tahun yang mengajar aku hidup berdikari
tahun 2011 adalah tahun kebahagiaan buat diri aku....

bila aku imbas kembali kejadian tahun 2009... sedikit sebanyak membuatkan aku takut untuk menghadapi tahun 2011...
kejadian dan kenangan aku pada tahun 2009 kini bagai diulang kembali pada tahun ini... satu persatu kejadian yang sama  terjadi....

kadang2, aku rasa macam nak menagis jak... tapi aku kena kuat menghadapi semua ini... perjalanan hidup aku kini membuatkan aku terkedu dan terpana seketika hanya kerana insan ini sama seperti insan itu....

kini, aku hanya boleh tersenyum dan memaparkan wajah TIADA PERASAAN... hehehehe...


semua yang berlaku bukanlah sia-sia... sesungguhnya Allah telah merancang sesuatu yang amat bermakna untuk aku... InsyaAllah.... 
kerana sesudah kesulitan itu ada kesenangan...
sesudah tangisan itu ada senyuman...
sesudah kekecewaan itu ada kebahagiaan...

dari atie... :D

There was an error in this gadget