Sahabat Maya

Sunday, January 15, 2012

Persahabatan


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum dan salam bahagia

PERSAHABATAN.... wujud kerana lahirnya insan yang bernama sahabat...
aku rindukan teman2 seperjuangan aku sewaktu dibangku sekolah dahulu... terutamanya zaman2 form 5...
sangat bahagia... persahabatan kitaorang sekelas... sangat akrab...

namun, segalanya berubah kini...
mungkin kerana masing2 sudah ada hidup sendiri dengan tumpuan masing2...
selain itu, mereka juga sudah ada sahabat baru...

tadi, aku round2 la p wall member aku...
then, aku baca la komen2 mereka... secara automatik timbul perasaan cemburu dan sedih di lubuk hati aku...
persahabatan mereka sangat akrab... mcm mna aku tau... sebab dorang always hangout together bila cuti semester... even time kuliah pun dorang still ada masa untuk each other walaupun mereka dari IPT yg berbeza... dah di luar pun drg rapat... inikan pulak di FB... aku tak nafikan dorang juga sama seperti kami... masing2 ada kawan dari satu course dan datu institusi, tapi mereka tak pernah lupa akan kwan2 sekolah lama dulu...
aku cukup cemburu dengan persahabatan itu...

persahabatan aku dengan rakan2 aku pulak???
jujur aku cakap HAMBAR... (ak rasa la)
semua dah ada life masing2... semua layan member baru... dan member lama semakin hari semakin dilupakan...

walaupun persahabatan aku dengan rakan seperjuangan aku time SPM tak seakrab dulu... aku harap mereka sentiasa bahagia dan berjaya dengan bidang masing2...

semoga kita semua akan berkumpul sekali lagi pada masa akan datang dengan Izin-Nya... Amiin...

Saturday, January 14, 2012

LIKE at the same time HATE

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam Sejahtera

beberapa minggu yang lepas aku memulakan satu fasa kehidupan yang baru... 
sejujurnya, terdapat sedikit kesukaran dalam kesenangan...

dalam kegembiraan yang wujud timbul sedikit kesakitan (hati) yang mengguris...
perasaan aku sekarang macam tajuk entri aku tu la...
dalam aku SUKA... MASA YANG SMA AKU BENCI...

ENTAH LA...
mungkin semua ini juga sebab gaya aku sendiri juga...
tapi, 
segala sesuatu perkara yang berlaku takkan menjadi bila hanya satu pihak sahaja yang bertindak...

sebagai seorang manusia,
kita perlu fikir dan ambil kira pendapat orang agar hidup kita lebih stabil...

akhir kata dari aku...
 dengar la pendapat orang...
 Hidup ney bukan sorang-sorang so. dengar la pendangan dan pendapat orang...
nanti mati baru la dengar kepala otak sendiri... sebab waktu tu, teda dah orang nak bagi pendapat...

Saturday, January 7, 2012

tanpa kesan...


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera.... 

pssst... pssttt...
actually aku nak gtau something... hehehe
( kalau kakk aku baca habis aku )

kemarin, ak pinjam external kakak aku... bab aku nak ambil movie dari member kat tempat kerja... 
nak dijadikan cerita, EXTERNAL kakak aku tu dapat hadiah... SHORTCUT VIRUS...
aku pun, gelabah la... dalam hati ney... mampos la aku kena leter yang panjang...

jadi, aku ambil keputusan untuk diam... aku tak mau gtau dia yang document kat external dia shortcut.... 
gila nak gtau... bayak benda tu dalam external dia... 

pagi2 ney, aku online la... 
nak cari cara open shortcut folder... 
setelah 2 jam keliling website ney... akhirnya,.... aku jumpa penyelesaian... hehehe

n noW, ALHAMDULILLAH...
TANPA KESAN.... external tu ok semula... macam sebelum aku pinjam... :D

semua kerana jasa2 mereka3 yang sudi share di internet....
terima kasih kepada GOOGLE... segalanya ada disini... :D

sekian...

Tuesday, January 3, 2012

2 0 1 2

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam tahun baru...

HAPPY NEW YEAR!!!!
(2 HARI DAH BERLALU... :D)

NEW YEAR.... sangat sinonim dengan benda2 baru... terutamanya AZAM... 
SELAIN TU, semua benda nak baru.... betul ka??? terpulang pada diri masing2... mungkin perubahan itu adalah satu yang positif... :)

new year hari tu, langsung x memberi sedikit impak pun dengan aku.... 
x perbezaan langsung (macam org x perasaan jk =.=")
yang berbeza hanyalah angka tahun yang bertambah....
TAPI, aku juga x lepaskan peluang untuk membuat perubahan dengan menanam AZAM... 

AZAM aku tahun ini... simple... 
aku nak HAPPY-HAPPY jk...
tak nak dah sedih2 ney... tak BEST.... 
aku nak senyum selalu, bahagia selalu dan sentiasa bersemangat.... 
(jangan cakap aku gila r)

tahun lepas adalah kenangan...
kenangan yang tidak akan aku buang dari kotak memori aku... 
akan aku simpan segala kisah yang membuat diri aku tersenyum dan menangis.... :P


dan tahun ini adalah harapan... 
ingin aku bina harapan aku, agar menjadi reality yang akan membuatkan air mata KEGEMBIRAAN aku mengalir pada tahun hadapan.... InsyaAllah.... Amiin...


untuk yang pertama kalinya aku tak membuang kredit dengan send NEW YEAR wish to all my fren... BUKAN tamak... cuma masa tak mengizinkan.... :P
so, HAPPY NEW YEAR... :D hee

---> selingan: tadi, aku buka2 la web ney... tetibha, mata aku terlihat gambar EE... mungkin ini adalah yang pertama dan terakhir untuk tahun ini.... :D
semua itu adalah sejarah pada 2 tahun lepas dan juga tahun lepas... untuk tahun ini.... kehidupan baru akan terbina bersama kenangan baru yang akan terlakar.... semoga segalanya pulih seperti sedia kala... aku harap agar saat2 indah seperti dahulu akan terlakar.... zaman 3 tahun dahulu... (ABAIKAN)

Atie 2012
There was an error in this gadget