Sahabat Maya

Saturday, December 31, 2011

selamat tinggal kenangan, selamat datang harapan


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam akhir tahun, salam ceria

hanya tinggal sejam lebih 2011 akan melabuhkan tirai....
Alhamdulillah... sepanjang 2011 terlalu banyak kenangan yang membuat kan aku bahagia sangat... 
kalau nak tahu kenangan apa... boleh la round2 blog aku... :D

simple story 2011...

awal tahun aku masuk sem 2... 

  • sepanjang sem 2, aku tak bertegur dengan seseorang sepanjang sem... at the same time, hubungan aku dengan ** ** aku berbaik semula.... kira ok la~~~ awl2 tahun... :P
  • sepanjang sem 2 juga, banyak perkara lucu yang terjadi .... x lupa juga sikap aku yang malas nak p kelas... :Dngee
  • then, aku chat dengan seseorang... insan yang baik pada pandangan aku.. walaupun aku x mengenali dan x pernah berjumpa dengan insan itu... 
  • dan, POINTER aku jatuh... :(
  • kisah aku berulang kembali seperti kisah 2009...
pertengahan tahun aku masuk sem 3

  • jauh di lubuk hati aku, aku ingin mengubah hidup aku.... dan akhirnya sem 3, aku dapat mengubah imej aku dan Insyaallah, sikap plak... (aku masih berusaha)
  • terlalu banyak kenangan bersama member2 DET... sayang kamu semuaaaaaaa
  • jalan2 time raya....
  • first time wat open house n masak untuk orang ramai... hehehehee :P
  • first time beraya di rumah dia.... (terima kasih sudi jemput)
  • dinner, bowling time, ber"gila" time dan banyak lagi masa2 yang NICE.... 
  • nice moment time wat prototype, n final exam
  • LOVE DET 3A
  • pointer aku juga, jatuh sem ini... :(
AKHIR TAHUN
SEM 4... (industrial training @ practical)
  • pengalaman baru....
  • nice day n moment also...
  • the best thing are.... TEDA KERJA... hehehehe
overall...
hati aku telah diketuk... tapi aku x berani nak buka... 
biarlah ia pergi tanpa kesan...

lagu untuk tahun ini adalah.....
MAY- sendiri
(lagu ini menemani aku sepanjang tahun.... )

tahun ini sangat membahagiakan aku...
aku harap tahun depan adalah tahun yang membahagiakan juga... :D

atie 11

Friday, December 30, 2011

nice day

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

sehari lagi kita akan melangkah ke tahun hadapan....
2011 banyak perkara yang menggamit kenangan tapi aku tak nak cerita sekarang.... hehehe

aku nak cerita kisah hari ini....
hari ini adalah hari jumaat.... so, aku ingat aku nak jumpa member aku kat poli... 
so, aku pun bawa la lappy kesayangan ney p tempat kerja...

starting pagi, after buka balutan cabel... n reset printer ( teda dalam carta kerja... ney kes teda kerja so, cari kerja... )
kerja kitaorang tengok movie jak... hahahahaha 
langsung tiada keja nak buat... so, duduk kat meja then tengok movie...

tengah hari tu plak, member aku ajak p 1B... just lunch... tapi aku tolak pada awalnya... bab aku nak jmpa member aku kat poli, tetibha member aku cancel...
dengan meredah kepanasan, aku pun cabut la join p 1B... hahahaha

then balik p tempat keja.....
tym aku menyeberang jalan... dengan gaya "gila" aku seberang jalan tu... 
rupanya aku d perhatikan oleh seseorang... (malu)
bila aku pusing kanan... rupanya, penyelia aku duduk kat bustop... dengan malunya aku meneruskan perjalanan... =.="

sampai jak kat office elect.section... sambung tengok wayang... hehehe
dan menunggu waktu pulang...

perkara sedih (konon jk) : member2 seangkatan aku, 3 orang... semua bla awal... tinggal la aku sendiri punch card mereka... huhuhu.... smpai hati kamu tinggalkan aku sendiri... pas ney aku plak bla awal... hehehehe

perkara bahagia : waahhhhhhhhhhh ..... x terkata .... aku gembira.... hehe

p/s : andai jodoh itu adalah untuk ku... akan ku terima untuk merebut Cinta-Nya dan mencari Redha Illahi... 

atie 11

Wednesday, December 28, 2011

DEAR MaiGy


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

untuk pembukaan cerita aku nak buat selingan sikit... hehehehe
minggu ney minggu ke-2 aku LI... serius, teda keja... just duduk main game... hehehehehe :D

*masuk topik

Dear MaiGy.... x sabar rasanya untuk memilikimu.... ( <----- ayat nak mampos.... )

siang malam aku mimpikan my sweetheart ney..... hanya masa yang akan menyatukan... hahahahahahaha

boleh gilaaa aku klau begini hari2...
asyik terpikir kan MaiGy.... hehehehehe.... 

nk tau sepa MaiGy ney... jeng jeng jeng.... hahahaha.....
InsyaAllah.... satu hari nnti aku akan gtau juga....


p/s : lepas ney, aku akan jarang online lagi... huhuhuhu... aku kan rindu yang teramat sangat dengan Kembara Hati ney...
kepada member2 yang kat luar tu.... kalau ada sebarang pertanyaan atau persoalan..... jangan la ajukan kat formspring.... x terbalas nanti... haahaha
DIRECT la tembusi line Hp saya yang bernombor.... 01*-*******.... hehehee

k itu sahaja..... :D
sekian...

Monday, December 26, 2011

Practical Week


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Minggu lepas 19.12.11 adalah satu tarikh yang kira agak bersejarah juga la dalam hidup aku... sebab aku akan mulakan satu kehidupan baru...
Alam pekerjaan...

sebelum ney pun aku pernah juga bekerja... time tungu result SPM.. part time kat McD... tapi itu kerja suka2... yang ini pulak... serius sikit... hehehehe
al maklumlah.... praktikal.... 

aku rasa ramai yang adh tahu apa itu practical kan??? kalau kami kat poli kami panggil LATIHAN INDUSTRI (LI)..

aku LI kat salah satu cawangan SABAH ELECTRICITY SDN BHD .... hehehe

kenapa ku pilih tempat ini???
sebab, akhir2 sem 3 hari itu... hati aku betul2 tertarik dengan POWER.... so, aku pilih la tempat ney....

ok..

untuk mingu pertama ney, serius.... BOSAN...
kerja memang tiada... hahaha...
yalah course aku kan electrical... so, kalau ada problem dengan electric jak la baru gerak... klau teda problem... duduk2 jak la... hehehehe

tapi, ALHAMDULILLAH... walaupun duduk2... ada juga benda aku nak tulis kat reflectif jurnal... ndak la juga di cakap pergi sana untuk duduk jak... hehehe

pada mingu pertama tu... ada juga la aku contact ngan member2 aku... tanya khabar dorang.... majority cakap bosan... hahaha... kena2 lagi yang LI sorang2... hahaha

syukur la... aku tak berseorangan... kami ber-5... 3 budak electrical n 2 budak mechanical... so, x la bosan yang teramat sangat...

kesimpulan aku untuk minggu ney adalah : STEADY & SIMPLE

P/S: MAAF la... teda gambar untuk tatapan.... ada sebab yang sangat munasabah... :D
terima kasih kerana sudi membaca hingga keakhir ayat... :D

atie 11

Sunday, December 25, 2011

Thursday, December 22, 2011

SEMENTARA.....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

untuk SEM 4 ini aku sedang menjalani LATIHAN INDUSTRI.... di salah satu power plant d kk... :D

untuk minggu pertama ini.... serius bosan gila... memang x buat apa2.... kmi just duduk2 jk... hehehe...
Alhamdulillah... tempat aku LI tu... ada genk... selain classmate aku sendiri... ada 2 org lgi dari mechanical department...

yang sorang aku memang kenal last sem.. yang sorang aku baru kenal diz sem...

keadaan aku sekali lagi macam biasa... aku bekerja dalam satu pasukan yang majority nya adalah lelaki.... maklumlah course aku ney adalah technically nya untuk lelaki... tapi tu la... adapun perempuan cuma beberapa sahaja...

ini lah pengalaman aku yang pertama sebagai student electric... memang jauh beza apa yang aku belajar kat kuliah dengan time practical ney... aku harap aku dapat satu pengalaman yang menjadikan aku lebih kuat untuk berdiri teguh pada course ini... AMIIN...

itu jk yang termampu aku coretkan....

so,

memandangkan waktu yang agak kurg untuk aku update blog aku... so, kemungkinan besar aku tak akan update untuk sementara waktu.... lebih kurang dalam jangka waktu 6 bulan "maybe"....


andai umur masih tersisa.... InsyaAllah.... akan aku update cerita2 aku disini... terutamanya... pengalaman yang amat menyeronokkan bersama teman LI... :D


sekian...

Monday, December 19, 2011

hari terakhir cuti....


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

setelah melalui cuti yang agak pendek dan agak membosankan... 
akhirnya... tiba jua ke penghujung cuti.... dan keseronokan itu tiba.... :D

mingu terakhir cuti ini.... aku boleh katakan agak seronok jugalah... sebab kerja aku ---> jalan2....
walaupun aku buat gerakan solo... tapi tetap BEST... 


dan tadi adalah hari terakhir cuti aku....
kerana esok bermula sesuatu yang baru dalam hidup aku...
FASA hidup yang baru ... 

memandangkan tadi hujung minggu.... so, aku dengan abang, kakak dan adik aku.... jalan2 r... kami round2 KK...


DARI 1B.... terus melencong pi Tg Aru Beach.... picnic kat sana... balik tu... kami terus ke 1B lagi... hahaha....
walaupun penat.. tetap enjoy.... tuk last day cuti.... 

<3 it


InsyaAllah... esok akan aku jalani satu cerita hidup yang baru lagi...
semoga segalanya berjalan dengan lancar.... 


AMIN YA RABB...

Thursday, December 15, 2011

perasaan ku saat ini ( R I N D U )


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

sebagai manusia yang lemah... terlalu lemah... 
aku juga lemah dalam kes2 perasaan ini.... saat ini... perasaan aku terlalu rindu...
RINDU apa? 

banyak aspek yang aku rindukan... aku rindukan perkara2 untuk uhkrawi, nasihat2 dan ceramah agama serta pengisian jiwa.... 

aku perlukan bimbingan dan juga pengisian jiwa dalam membentuk peribadi yang masih lagi tidak kukuh.... 
pada masa yang sama hati dan perasaan aku juga tidak lari dari rindukan akan perkara duniawi.... 

aku sangat merindukan sahabat2 aku yang pernah sama2 berjuang dengan aku sewaktu di bangku sekolah menengah dahulu...


ukhuwah kami terbina dan menjadi semakin akrab dari masa ke masa... 
aku rindu gelak tawa mereka, gurauan mereka dan banyak lagi perkara2 yang telah kmi tempuhi bersama.... suka duka, tawa dan tangis.... semua menjadi memori kini...





2 jam aku dihadapan lappy menghadap FB... aku cari kembali gambr kenangan kami bersama.... ternyata... aku makin rindu kepada mereka...setelah berpisah pada tahun 2009.... kami berkumpul lagi kembali pada thun lepas.... kerana perkara yang sama RINDU.... 



kini, masing2 sudah ada haluan sendiri.... walaupun kami sekarang berbeza bidang ... sebab... kebanyakkan sahabat2 aku lebih cenderung kepada bidang perakaunan dan medic... ada juga dalam bidang tourism, F6, network, official managemnt, marketing ( akaun jga la), cikgu, nurse dan kejuruteraan.... tapi... InsyaAllah... PERSAHABATAN kami akan kekal.... jauh di mata dekat d hati... :)





Seterusnya, aku rindu dengan rakan2 seperjuangan kini... walaupun baru 2 minggu berpisah.. aku dah rasa dah terlalu lama sangt... aku pun tak tahu kenapa... lumrah kehidupan dan perasaan mungkin....




Aku rindu mereka.... sma kes macam cerita yang pertama... .. aku rindu mereka sangat2... 
Dinner dan outing2 pada sem 3.. nampaknya mula TERKESAN atas diri aku... 
kenangan tu, betul2 membuat aku SAYYYAAANNGGGGGG yang teramat dengan mereka... ( syang seorng kwan )







kepada member2 DET 3A JUL 11.... aku harap kita semua akan kumpl lagi seramai 40 org... pada thun hadapan... d DET 5A JUL 12.... insyaALLAH... andai Allah mengizinkan... AMINNN...


KESIMPULANNYA.... mcm karangan la plak...
aku rindu semua rakan2 aku dari aku tadika hingga la sekarang ini... sayang kamu semua....
 :)

yang merindui...
hatija, Tij, TJ , Atie....

Monday, December 12, 2011

Kecewa Dalam Bahagia ( H A M P A )

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera....

huhuhu..Kecewa Dalam Bahagia

Hari ini result FE keluar...

DUP DAP DUP DAP...

mmg perasaan aku dari semalam memang tak tenang.... sampai aku tak boleh tidur... 
memandangkan aku terlalu-lalu la takut cikit nak tengok result... so, aku plan aku turun p KK hari ini... :)
sebabnya.... aku nak penatkan diri aku... bila aku balik baru aku tengok result....

KECEWA DALAM BAHAGIA...

sejujurnya... memang aku kecewa dengan result aku sem ini.... sekali lagi... jatuh... walaupun tak banyak tapi... sedih gak la... tiada peningkatan.... yang ada hanya PENING.... :(

tapi, aku bahagia kerana SEM 3 adalah SEM yang paling bahagia untuk ak... sebab banyak kenangan aku dengan kawan2 kelas aku... happy sangat... :)

kesimpulannya... AKU KECEWA DALAM BAHAGIA.... 
Atie

Thursday, December 8, 2011

Untuk Apa.... Biarkan Saja....

بسم الله الرحمن الرحيم

Untuk apa menanti pada yang tak pasti
Untuk apa mengingati pada yang tak yang sudah lupa
Untuk apa di beri pada yang tak ingin menerima
Untuk apa bersedih pada yang sedang bergembira
Untuk apa ditangisi pada yang tak mengingati
Untuk apa setia pada yang mengkhianati



Biarkan saja ia berlalu pergi
Biarkan saja ia menyepi
Biarkan saja asalkan ikhlas niat di hati
Biarkan saja luka hilang dengan sendiri
Biarkan saja agar perginya tak di cari
Biarkan saja janji bahagia bersama diri

Sejauh manapun kembara kita di dunia ini
sepahit mahupun semanis mana kenangan yang terlakar pada hidup ini
teruskan melangkah tanpa berduka
yang pasti ditemani senyuman TERINDAH

Atie 11

Sunday, December 4, 2011

S A H A B A T


بسم الله الرحمن الرحيم


Tanpa Kata Tanpa Madah
Mereka Pergi Meneruskan Langkah
Tanpa Bicara Tanpa Tanda
Mereka Pergi Tidak Berpaling
Terpinga Aku  Melihat
Mencari Jawapan Tanpa Persoalan



Ingin Ku Halang Langkah Mereka
Tapi Aku Tidak Berdaya
Ingin Ku Lontar Semua Bicara
Melontar Semua Persoalan Yang Berada Diminda
Tapi Aku Tidak Sekuat Yang Disangka
Dengan Sedih Dan Duka Di Jiwa
Ku Hantar Mereka Dengan Renungan Sepi
Ku Harap Mereka Kembali
Mencipta Memori Yang Tidak Berganti…



Sahabat,
Teruskan Langkahmu
Menuju Cinta Sejati Cita Yang Suci
                    Beriringan Dengan Langkahmu
Doa Ku Sertakan Untukmu
Agar Engkau Berjaya di Medan Perjuanganmu
Semoga Kita Bersua Kembali
Pada Detik Dan Waktu Yang di Redhai
Bersama Kejayaan Yang Pasti

Untukmu Sahabat Yang Kian Menjauh

Friday, December 2, 2011

Terasa

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu dan salam sejahtera...

selamat pagi... :)

aku tak dapat tido... ak pun x pasti knapa... padahal... ak penat gila seharian berjalan...

sebenarnya banyak aku nak share... tapi.... aku malas nak buat ayat dan taip.... :D

TERASA...

apa yang aku terasa ney? 
sebenarnya banyak perkara.... 

tapi yang paling impak adalah... STATUS SALAH SATU friend aku kat FB... FB lagi...

YA... itu status dia... tapi, status dia betul2 menampar aku dan membuatkan mata aku segar di awal2 pagi ney...
aku tak boleh nak salahkan dia...

tapi aku nak BERTERIMA KASIH not directly~~~ kat insan itu...

mungkin ini salah satu teguran untuk diri aku.... 
salah satu langkah untuk aku muhasabah diri dan LEBIH BERHATI-HATI...

bicara tentang HATI... hati aku pun owezzzzzzzzz terasa.... huhuhuhu

aduuuuhhhaaaiiii.... penyakit hati....
dan aduuhhhaaaiiii..... perasaaannnn hati...




selingan ==> setelah sekian lama... AKHIRNYA.... :D
There was an error in this gadget