Sahabat Maya

Tuesday, June 28, 2011

50


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

ney nak wat kecoh ckit... hehehe
follower aku dah sampai 50... (teda org tanya pun) mesti itu korg ckp kn... hehehe
tapi aku x kesah... n follower yang ke 50 itu adalah my besties ... hehehehe...
thnx la sesangt kepada ayda... bab ko buat juga blog akhirnya... wakakakaka
:)

setakat itu shja entri aku.... nak juga kecoh.... hehehee

Sunday, June 26, 2011

Jom Heboh



Assalamualaikum dan salam perpaduan... hehehehe

Dah lama rasanya aku kekeringan Idea lepas post aku yang terakhir tu...
dan hari ini aku kembali untuk cerita baru.... cerita jom heboh.... lama dah jom heboh x kunjung sabah.. last 5 thun lalu... lama kn... dan kini jom
heboh kembali ke sabah...

memandangkan aku x keja cuti ni, n aku pun bosan duduk kat uma ja... so, aku pun plan la nak p jom heboh ney dgn mmber aku...
kmi pegi sna hari pertama tau... hehehehe... bukan sbab semangt, tapi bosan duduk rumah(sekali lagi di tegaskan... hehehe)...

25/6
kmi gerak dari uma jam 1200 gtu la... smpai ja
k kat perkarangan stadium... bayknya kereta kat tepi jalan... klau hari biasa ney... confirm dah kena saman... heheheh....
sampai kat sana kami pun gerak dari satu booth ke satu booth yg lain... ada juga nampak muka artis... then lepas jalan2 tu... kmi pun blik... ad
a la beberapa brg yang kmi beli... hehehehe

26/7
hari ini hari ke-2 jom heboh berkampung kat perkarangan stadium likas... tapi hari ini aku pegi ngan kakak n adik plak... bab adik aku nak pe
gi sgt... aku sebenarnya mals sgt nak pegi... b
ab org terlalu-lalu la ramai....kli ney kmi ke sna jam 1700... hehehehe
kmi turun lambt sbab ada kenduri kat penamp
ang... hehehe dari pagi sampai la ptg....
mmg hari yg memenatkan la... :)

tu la cerita dua hari jom heboh.... :)

--> x sbar aku nak study blik... tpi, ada juga perasaan takut... pa2 pun tawakkal jk la...
peace.. :)
usop wilcha....

ney, jk la gmbr yg sempat d snap....
sekian.... wassalam....

Monday, June 20, 2011

Ketenangan dalam Kegembiraan

Assalamulaikum W.B.T dan Salam Sejahtera...

lama dah aku tak update blog aku... sebelum ini aku rajin sangat nak update... ada jak cerita aku nak share... dari cerita yang remeh sehingga lah cerita yang berat... mesti aku update... TAPI ITU DULU...

Memang sakit apabila kita ditinggalkan oleh orang yang kita sayang, lebih-lebih lagi insan yang pertama bertakhta di Hati... bila dah sayang dan setia... sukar untuk di buang dan dilupakan begitu sahaja... perit, pedih, sakit dan macam-macam lagi di rasa... TAPI ITU DULU....

Aku Bahagia Bila Kau Bahagia
Aku Bahagia Bila Kawan-kawan Aku Bahagia
Aku Bahagia Bila Orang Disekeliling Aku Gembira

itulah antara kata-kata yang sentiasa aku ungkapkan... dan KINI.....................

aku gembira bila dia bahagia.... walaupun dia tak share kegembiraan dia dengan aku... tapi aku pasti dia bahagia...
kegembiraan aku hari ini adalah benar dan bukan paksaan hati untuk bergembiraan... kerana gembira aku disambut dengan senyuman dan doa untukmu... tanpa diiringi Air Mata pedih....

Tahniah buat insan tersebut... :D

Harap kita akan menjadi friend FOREVER and EVER...

Monday, June 13, 2011

Cinta Teragung



Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hati ku
Ternyata tak terkata, rindu ku pada mu

Ku takkan bisa menjadi lebih dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji akan masih mencoba
Untuk memujuk hati mu mencintai aku
Kerna semua yang ada hanyalah untuk mu

Secebis perasaan yang ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta teragung dari mu

Ku takkan bisa menjadi lebih dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji akan masih mencoba
Untuk memujuk hati mu mencintai aku
Kerna semua yang ada hanyalah untuk mu

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hati ku..

lagu dari Hazama...

Sunday, June 5, 2011

Lari

Assalamualaikum W.B.T dan salam Sejahtera....

apa khabar? harap semua readers sihat2 hendaknya (ada readers ka?) harap2 ada la..

setelah aku belek2 buku perancangan (ceh~) dan juga calendar... baru aku perasan satu benda... aku BARU SEDAR YANG KULIAH START BULAN 7..... habis la aku kali ini... aku dah plan macm2 dah... nak buat itu nak buat ini... kenyataan nya... bulan 7 ney aku dah mula busy kembali... aku dah kembali memikul satu tanggungjawab dan harapan hidup yang baru....

sekarang ney aku dah pening sendiri dah... aku cuma ada masa weekend jak... dah aku x dapat nak fix kn masa ak.. xkn aku nak buat 2 bnda dalam satu masa yang sama??? oppsssttt bukan 2 tapi 3 benda...

semua rancangan aku GAGAL... sekarang ini... aku kena fikir yang penting dahulu... rasanya aku akan dahulukan A... sbb A aku dah bayar... kalau aku tangguh... aku juga yang rugi... so, aku akan dahulukan yang A...

KESIMPULANNYA.... kita hanya merancang dan Allah yang menentukan...

nak out dulu.. bab ak dah kna sound... k

terima kasih kerana membaca...

Saturday, June 4, 2011

Deactivate lagi

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Lama dah ak x update blog ney… bah berhabuk dah… hehe… so, kli ney aku nk kemaskan la blog ney…

Kalau baca tajuk kat atas tu… mesti korg dah dapat agak kan apa yg aku deactivate ney? Mestilah FACEBOOK…

Deactivate FB ney boleh kira hobi aku la jg… setahun berkali-kali juga aku active and deactivate FB ney…


Sebelum ney, acc aku mmg aku deactivate pun… then aku active kn semula tym nak final exam h

ari tu.. Dalam bulan April la aku active kan semula… dengan tujuan aku nk tinjau member2 ak, then ak nak contact balik ngan member ak yang akan blik kk semula… maklumlah nak cuti sem… so, mesti byk plan nk jalan( harapan jk la)

SELAIN ITU, aku nk cari something kat FB tu… tapi nawaitu aku tersasar jauh… apa yang ak nak cari ak x cari pun… tpi, bnda lain plak aku buat…

Bila niat dah lari tu kan… pasti akan ada benda yang x bek terjadi… maklumlah niat x d tunaikan… selama 3 bln (xslap ak) aku buka FB ney semula… aku rasa banyak dah hati yang x patut telah pun d lukai… inilah akibatnya… x kurang juga dengan HATI aku sendiri… dah berdarah tambah lagi berdarah…

So, hari ini… aku putuskan untuk DEACTIVATE HATIJA SARIPUDIN facebook account…

bila kau dah buat semua ney.. aku harap hidup aku hapy la selepas ney... :D


---> bukan pakaian ataupun rupa yang menjadi kayu ukur seseorang di sisi Allah... tetapi hati yang suci itu adalah yang terbaik.... (iklan sekejap.. petikan dari filem syurga cinta)


Semoga x lagi hati yang terluka…. :)

# Atie #

There was an error in this gadget