Sahabat Maya

Sunday, October 30, 2011

Kaki Cemburu....

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera

wahhhh~~~entri kali ini aku nak cerita pasala pa plak? hehehe
CEMBURU!!!

kalau aku kaji diri aku (ney kira muhasabah diri la)
baru aku sedar yang aku ney KAKI CEMBURU.... tapi aku tak tunjukkan la... bab aku ney kan muka tiada perasaan... :D

kadang2 aku cemburu dengan orang yang ada kat sekeliling aku...
TAPI, 
dalam aku cemburu, aku bersyukur... kerana Allah bukakan mata aku agar aku lebih berfikir akan kelebihan yang patut aku rebut...

aku cemburu bila aku nampak ada orang yang lebih hebat...
aku berfikir yang aku nak jadi hebat seperti dia....

aku cemburu bila nampak ada insan yang solehah
jauh dilubuk hati aku, aku ingin menjadi solehah seperti insan itu

aku cemburu bila ada orang pandai
dalam belajar aku cuba menjadi pandai juga....

dan banyak lagi la perkara yang aku cemburu....

dalam cemburu aku bersemangat.... 
kerana, 
kelebihan yang ada pada mereka aku ambil menjadi penguat diri aku untuk menjadi yang lebih baik dari sekarang....

P/s: cemburu la pada orang yang baik budi pekertinya agar kita berusaha untuk menjadi baik... jangan jadikan perasaan cemburu itu satu sifat yang negative yang membawa kita kepada kehancuran.... 
jadikan sifat cemburu ini satu batu loncatan untuk diri kita menjadi yang lebih baik...
insyaAllah... 
:D

Saturday, October 29, 2011

hmmmm


suatu ketika dahulu aku kata, aku tak akan... dan semua ini tak mungkin....
tapi semua itu hanya mainan minda yang tak mampu untuk aku lawan.... 

andai benar perkara ini.... 
BIMBING la hati ku YA ALLAH... agar aku tidak rebah di pertengahan jalan... tidak tersungkur di medan perjuangan....

bukan aku ingin lari dari fitrah manusia... bukan aku ingin sembunyi dari perkara ini...
cuma aku TAKUT akan perkara yang tak mampu untuk aku hadapi...

--> diri menuntut perubahan....
semoga segalanya berjalan dengan lancar... 
YA ALLAH,
permudahkanlah langkah hamba-MU ini...
AMIN...

Friday, October 28, 2011

lawatan 2

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

setelah post aku yang pertama tentang lawatan... (lawatan)
sebelum lawatan... ambi test luk.... 
study ee 301... test 2... hahaha


27/10/11
lawatan kelas aku yang kedua.... klau yang pertama kmi ke sub-station.... yang kedua plak kmi ke IPP ( Independent Power Plant) (klau salah tlg betulkan )

jam 1 ptg, kami semua kena suruh kumpul kat makmal project ambiL safety helmet... wajib tau.... tapi lecturer kitaorg datang jam 1345 gtu... kat makmal project tu... mmg mcm2 gelagat la member aku ney.... 
macam2
wajah menunggu
nice man...
mcm dulu2 bha


lepas ambi safety helmet kami semua gerak ke pentadbiran.... tunggu bas kat sna... memandangkan tempat yang kami nak pergi ney.. just kat sebelah poli jk... so, nek bas kecik jak la... serius macam sardine tau... hahhahaha

perjalann nak pi IPP (powertron) ney tak lama... x sampai 5 minit... kalau jalan kaki.... 30 minit juga la... 

sampai kat powertron kami pun briefing la... OF COURSE...
:)
setia mndengar
khusyuk mereka mndgr taklimat 5 minit pertama
30 minit selepas itu... hahaha
hahahaaha



YANG AKU TAK PERCAYA NEY, klau sebelum ney kat LDC, briefing just 20-30 minutes... kali ney, 1 hour 30 minutes (plus minus)
lamaaaaaaaaaaaaa

x la bosan sangt... tapi rsa macam kuliah la plak... bukan lawatan... hehe boleh belajar lagi bout synchronous motor... 

LEPAS briefing.... of course la melawat satu powertron tu... mmg best... (thumbs up)

ST...
bergmbr gi... heehe
macam engineer dah... :D



besar sangt power plant ney.... mmg la kna besar.. supply electric satu sabah ney.....
memang SATU PENGALAMAN yang tak dapat dilupakan.... kalau sebelum ney just nmpak kat slide lecturer jak... now dah nmpak dah kat depan mata... n rasa, rasa kat power plant la... hahaha...

jelas kat depan mata... n tengok guna biji mata sendiri... steam turbine, transformer (step up/ step down) , condenser, n so many things... but the bad news here... i can't upload the picture... like transformer, turbine.. n so on... sorry... 
DANGER
just our picture only... :)

lepas jalan2 kat powertron.... kami pun kumpul semula kat meeting room... tuk acara penutup...
last... hi-tea... 
penutupan


hi-tea

time melawat ney... aku rsa macam bukan wat lawatan... mcm g melancong.... bukan nya take note... tapi take picture... hahahaha

balik~~~
pa2 pun MEMANG BEST LA....

ingt balik pa member aku cakp...
" objective kita sebenarnya just nak tambahkan minat jak... selain nak tambahkan ilmu, rasa dan nampak keadaan sebenar"

itulah kesinambungan cerita lawatan satu.... lepas ney FOCUS ON FINAL (kunun)

p/s: kalau la ini boleh dikira sebagai report.... siap dah report lawatan aku.... :D...
gempak lagi lawatan pertama compare lawatan ke2... kedua-dua lawatan tetap BEST... terbaik... :D

Thursday, October 27, 2011

weak~~~


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum DAN Salam Sejahtera...

3MINGGU tanpa rehat yang mencukupi CUKUP untuk membuatkan diri aku berada dalam keadaan TIDAK STABIL... member2 aku ckp "gila" hehehe

maaf la kepada sahabat2 yang dikasihi... andai kiranya gaya aku sejak beberapa minggu yang lepas agak "gila" dan "kin panas" sedikit.... aku TERTEKAN yang melampau.... sebab tu la begitu...

SAAT aku ketawa... sebenarnya aku bersedih... aku tahu.... ada antara kawan2 aku yang MAKDAL dengan aku.... aku tak tahu apa yang aku patut lakukan... aku akan minta maaf dengan Anda... 

ok... itu cerita aku tertekan....


sekarang ney, KEADAAN aku betul2 lemah... LEMAH YANG TERAMAT... mungkin ada yang tengok aku kat kelas hyper active... sebenarnya... aku sedang berperang dengan diri aku sendiri...

aku lemah dari segi fizikal dan mental... kadang2 aku sampai tak mampu untuk berdiri.... tekanan minda dan emosi @ perasaan juga mengasak aku untuk tidak berdaya lagi...
bukan aku ingin menyalahkan takdir akan apa yang telah terjadi... cuma DIRI TAKUT mengulangi salah yang LALU... 

beberapa minggu ney... TERLALU BANYAK persoalan yang timbul dalam diri aku... walaupun JAWAPAN itu ada didepan mata aku... dan aku boleh saja pastikan perkara itu... tapi aku simpan dahulu... aku belum lagi sedia untuk hadapi semua ini...
sekarang ney aku kena settle kan dahulu all my assignment yang tengah berbaris... hehe

lepas final nanti... hah, baru la aku aaaakkkkaaaannnnnnnnnnn LUPAKAN SEGALA YANG TERJADI.... malas dah aku nak cari kebenaran yang tak pasti ini.... 

ANDAI KEBENARAN ITU INGIN MUNCUL... IYA AKAN MUNCUL TANPA DIDUGA... SESUNGGUHNYA ALLAH MAHA MENGETAHUI SEGALA SESUATU...

biarlah masa yang menentukan segalanya.... 

:)

lunch & bowling


Assalamualaikum dan salam sejahtera

aku ney suka sgt gabung dua story satu entri... (ada org kesah)

semua kerana dua kejadian dalam satu hari.... hehehe

26/10/11

hari ini cuti umum... sempena deepavali.... kepada rakan2 dan pembaca yang menyambut deepavali... Selamat Hari Deepavali....

memandangkan cuti... so, lecturer aku time SEM 1 wat lunch... so, dia jemput la kami. (student2 dia yang NAKAL ney)
dari 40 lebih orang student dia, hanya 10 ORANG jak yang datang.... semua ntah kemana.... hahahaa
rajin kan TAMU cuci piring? bakal isteri dan suami solehah dan soleh... :P
4 sekawan,....

walaupun 10 org... tetap gempak tau.... bab KMI KAN DET... hehehe

dalam sejam jugak la kmi stay2 kat uma lecturer tu... hahaha... mcm tempat lepak kami... hahaha

lepas dari rumah lecturer.... kami terus melencongkan diri p 1 BORNEO.... hehehe....
kat 1B... round2 luk.... tunggu2 member lagi....(tunggu member yg meletup tayar) hehehe

dalam 20 minit menunggu kumpul la kami semula... tapi just 9 org jak.... bab member sorg ney bukan kaki jalan.... :(

hahaha
lepas kmi kumpul rmai2... tetibha plak jumpa member yg lain.... mcm reunion plak kami d 1B ney... hahaha... x lama lpas 2... jumpa lecturer POWER SYSTEM  kitaorg... hahahaha terkejut EN. tu nmpak kami hehehe

lepas cerita2... kmi pun berpisah la d escalator.... hehehe... kami yg 9 ney gerak p BOWLING....
...
kena heart attack... hahahaha
mcm jual produk... :D

TAPI JUST 4 ORG JK YANG MEN... walaupun 4 org... still gempak tau.... hahha
buat2 gila lagi.... hehehe :P

gaya JUARA
tym aku main tu.... serious... aku HATI2 GILA... bab aku tak mo kejadian yang sama berulang.... hehehehe....
MCM pemain kebangsaan... hehehe
no. 2..... hehehe

dari kami 4... aku no. 2.... kira ok la... hehehe
mereka

memang best la the moment.... :)


AKU BETUL2 SUKA LA SEM 3 NEY.... terlalu banyak kenangan yang x dapat aku lupakan... 
yang tak dapat aku buang... mereka la insan yang aku sayang... selalu buat aku tersenyum kala aku duka.... hahahaha
banyak kenangan yang dapat aku simpan dalam kotak memori ak.... aku akan RINDU mereka sem depan.... 6 BULAN tak jumpa.... 6 BULAN TU BUKAN SEKEJAP TAU... aku harap sangt yang aku still jumpa org yang sama, dengan mind yang sama sem 5... :D

etching~~~~ (ntah la pa bnda ney)

--> NEY PLAK LEN VERSION
tym blik tu.... ak ikut "pakcik".... memandang kan aku ney x suka sangt SOUND YANG TERLALU KUAT... so, aku suka perlahankan player dia.... tapi... dia dah WARN awal2.... aku tak bleh perlahankan player tu lgi... :(..... yang lucunya.... sampai dia sembunyikan remote tu dari aku.... =.="
macm la aku ney budak darjah 3 bha... =.=".... hahaaah
mmg gila la....

p/s : to DET 3A.... kmu memang classmate terbaik abad ini....  sporting gila... walaupun kekadang MAKDAL... hehehe...

mcm iklan 100plus....
BFF bergmbr dari atas.... heheeh
sayang kamu semua.... <3...
hope, sem 5 kita gempakkan lagi.... :D

atie 11

Tuesday, October 25, 2011

baik la....


AKU sungguh tak sangka...
keikhlasan aku ingin bersahabat telah DISALAH ANGGAP oleh kawan aku sendiri
baru la aku tau hari ini....
KAU tak pernah ANGGAP aku kawan kau plak....
aku ikhlas nak hidupkan persahabatan kita
TAPI KAU BOLEH CAKAP AKU NAK STALK KO????? 
WHAT THE NICE SITUATION!!!!!

THANK YOU VERY2 MUCH....
I REALLY2 APPRECIATE IT....
now I know....

semoga kau bahagia la dengan berkata sedemikian....
:)
atie

Sunday, October 23, 2011

twitter & formspring

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum DAN Salam Sejahtera...

merujuk kepada title kat atas tu... korang meste kenal kan dengan 2 benda tu....

ya, TWITTER n FORMSPRING... bnda ney aku bru jak create... tak sampai 24 jam lagi... 

so, kepada member blog... boleh la tnya or follow ak kat FORMSPING N TWITTER... 

saya budak baru belajar... klau salah tolong betulkan... :D




lawatan


بسم الله الرحمن الرحيم

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

apa kbr para pengunjung? (ada reader ka blog ney?) its ok.... :D

lama dah aku tak update blog ney.... huhu
sebenarnya aku busy sangat ++ teda idea nak update dan yg pling pnting malas nk taip....
sekarang ney, masih lgi dalam keadaan yang kurang rajin tapi aku gagahkan juga tangan aku tuk taip cerita ney....  
heheheheheh

cerita ney khamis lepas, 20/11/11.... semalaman aku tak tidur hanya kerana tarikh itu aku ada presentation...so, aku kna fahamkan la apa yang nak bentang tapi, aku tetap TIDAK MEMAHAMI... :D
aku akan cuba lebih mendalami selepas ini.... 

pagi tu, kami teda kelas... so, semua member aku berada kat DEWAN RAFFLESIA sebab JKE buat open day.... so, kami pun secara tidak langsung terlibat... semua hanya kerana PROTOTYPE (kisah prototype nnti2 aku cerita)

jam 1015 kmi ada kelas EE301... kejap jak kelas ney... habis group aku bentang kami gerak balik ke dewan.... then, lepas lunch dan sebagainya... kami semua kumpul kat depan dewan are pentadbiran.... tunggu lecturer dan bas... (nak p mna?)

kami wat lawatan yang pertama ke penampang... (sub-station)... macam2 la yang kami belajar... dan yang paling penting MEMANG ENJOY... bersama kawan2 ...

satu kenangan yang takkan aku lupakan... sampai bila2.... 
memandangkan now aku sem 3... so, sem ney kira memang berabis la wat aktiviti dengan rakan2 kelas...
almaklumlah... sem depan dah tak jumpa untuk 6 BULAN... 6 BULAN TAU... memang r tak lama tapi.... cukup untuk rindu gelagat mereka ... :D

ney antara gelagat kami khamis lepas.... 
kat dewan...
hari terbuka JKE

ADA GAYA LECTURER X??? :D


KAMI


bakal engr. electrical


wajah penat... hehehe

khamis depan pun akan ada cerita juga... kmi akan wat lawatan ke slah satu IPP kat sabah ney.... :D

sekian...
atie

Monday, October 17, 2011

berulang kembali

Ya Allah...
Aku Terima segala ketentuanMu untukku...

semakin hari semakin meyesakkan nafas ku
semakin aku cuba bangkit 
semakin aku dihimpit 
semua menyerang kembali
menyerang minda dan diri
SAMA
cuma berbeza...
semakin hari kau semakin menyerupainya...
ingin aku katakan 
ingin aku luahkan...
tapi aku tidak terdaya untuk mengungkap segalanya
ingin aku lari...
tapi itu bukan jalan penyelesaian
ingin aku hadapi
aku, aku tidak sekuat yang disangka
aku lemah, aku takut....
takut diburu rasa bersalah...
yang hanya akan menghentam jiwa....

aku tidak ingin semua berulang kembali
berulang tapi pada insan yang berbeza...
berulang pada tahun yang berlainan
berulang pada cerita yang sedemikian 



ingin aku pergi...
tapi aku yang terus mencari
ingin aku hilang
tapi semua tak mampu aku buang
ingin aku katakan
maafkan aku andai aku MENYAKITKAN....

yang ku pasti ada hikmah disebalik segalanya....

hanya luahan HATIJA....
19.29
17/10/11


Thursday, October 13, 2011

3,2,1

بسم الله الرحمن الرحيم

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA....

kini aku kembali lagi ke dunia blog... :D

susah la aku ubah sikap aku yang tak bleh lepas dari on9 dan on LAPPY.... 
sehari tak on lappy... rasa macam tak lengkap jak hidup sehari... hehehe

berbalik kepada tajuk kat entri ney.... 3,2,1.... ini bukan cerita 3,2,1 CINTA.... hehe
ini adalah kisah disebalik cerita...

kini, aku dah lalui 3 FASA dalam hidup aku.... 
1 : sekolah rendah
2: sekolah menengah
3: alam IPT

dalam aku melalui 3 FASA ini... bayak perkara yang aku belajar.. terlalu banyak... 
pengalaman kan mematangkan kita.... :D

bila kita kira... kita mesti kira dari 1,2,3 kn...
tapi kali ini aku bukan nak countdown FINAL EXAM... 
cuma tadi, terdetik kat kepala otak aku yang tengah serabut ney...

3,2,1
sebenarnya aku nak cerita pasal NAMA.... pa kaitan? begini ceritanya...

3+2+1 = 6
 (dah masuk dah bab matematik)

6 = h-a-t-i-j-a (bukanlah ejaan nama aku sebenar)

waktu aku sekolah rendah dulu... mna la aku tau bab2 nma GLAMOUR ney.... budak2 tau men kejar2 jk... hehehe

so, aku just kenalkan nama aku sebagai hatijah....
TAPI, kawan2 sekolah aku tak panggil aku hatijah... drg panggil aku TIJ... ok la tu....
bila dah makin pndai berfikir ney... mula la nak mnta puji nak wat nama samaran....
aku pun cubalah perknalkan diri sebagai HAT... tapi, bila fikir5.... mcm tak btul jk... 
HAT=TOPI 
cancel terus nma tu.... hehehe




tak pun nanti kawan2 aku sebut sebagai "hate" macam memaki plak.... hate hate hate hate hate (benci benci benci benci benci) 
hahahahaha 

so, sampai sekarang.... kawan2 aku yang kenal time sekolah rendah panggil aku TIJ....

beralih plak kepada zaman sekolah menengah... KISAH HIDUP BARU...
memandangkn sekolah baru... so, nak jga persekitaran baru kan... kan semua baru...
cikgu baru, kawan baru, umur baru, buku baru... SERBA BARU LA...

so, time sekolah menengah plak... aku cuba la sekali lagi nak wat nama glamour ney.... 
conteng punya conteng...
burst!!!!!! tercipta la satu nama... TIJAY
so, kawan2 aku pun panggil la ak TJ... 
sekarang ney kawan sekolah menegah... ada la certain2 yg panggil aku TJ.... :)

SETERUSNYA.... IPT ZONE.... :D
6 bulan aku keja... then aku masuk poli..... sebelum aku masuk poli... aku dah tanam tekad dalam2.... aku nak create satu cara hidup baru (kunun) 

so, langkah pertama mestilah hidupkan NAMA baru... hahahaha
aku melangkah kan kaki aku dengan diri aku yang baru yang ingin dikenali sebagai ATIE....
so, aku kenalkan diri aku dengan member2 aku sekarang ney sebagai ATIE...
sepa panggil ak aku selain atie... kadang2 aku wat tak tau jk... hehehe :P

tpi, member2 aku ney panggil aku T jk... hahahahaaha

so, kesimpulannya.....
sekolah rendah : tij (3)
sekolah menegah : tj (2)
IPT: T (1)

lepas ney ntah la pa plak... aku akn suruh org panggil nama penuh kot... CIK HATIJAH.... hahahahaa :P

so itu la cerita 3,2,1.... :D

................


REST FROM ONLINE

MY FEELING AND MY MIND UNDER CONSTRUCTION...

hehehe :D

Wednesday, October 12, 2011

Ingin Berlari


aku ingin berlari
berlari dari fantasi
yang membuat diri menjadi sangsi
yang menghalang aku untuk berdiri


aku ingin berlari
berlari dari kisah yang telah pergi
yang membuat nafas terhenti
saat diri melangkah pergi....


aku ingin pergi
membawa diri yang ingin kembali
kembali ke jalan yang diredhai
untuk mencari CINTA HAKIKI


dapatkah aku melangkah tanpa diburu rasa bersalah?
mampukah aku teruskan tanpa ada hati yang terluka?


aku tak ingin semua terjadi lagi
aku takut untuk mengulangi segalanya...
ku harap sejarah kekal sebagai sejarah
dan masa depan akan membawa seribu senyuman


so?



AKU SOMBONG? !!!!
so, WHAT????

ayat ka atas tu bukan dibaca dengan nada menyombong... baca biasa jk...

SEBENARNYA, aku tak SOMBONG... maybe, gaya atau sikap aku jak sedikit... 
aku TAK SOMBONG... cuma aku TAK BERAPA MESRA... 
kepada sesetengah orang... 
yalah... dah tak kenal takkan la nak ber"gila" juga kan...

klau korang dah kenal sepa aku... hah!!!
kat situ la kmu akan cakap 
"gila juga budak ney" terlebih periang.... hehehe

semua ini kerana,
pengalaman menjadikan aku lebih berhati-hati dalam melakukan sebarang tindakan....
aku takut akan silap yang lama berulang kembali...
aku tak berani....

NOW.... 
i really need a friend that can "conquer" my step n my mind...
i want someone that can "shout" to me when i do mistake
n the most important...
that person should have a HIGH psycho ... hehee
coz, i will fight 4 it.... hehehee
i want change 
i know it need a long time to make a whole change but... i try..
so, 1st of all...
i should change my mind set....
hehehhe
WHAT EVER.... ~~~~

P/S : yg di highlight ney... kes merepek ney....

Kpda pembaca... sma2 la kita berubah ke arah yang lebih baik...
INSYAALLAH....

Tuesday, October 11, 2011

kasih yang pergi :P


Kasih bertandang kembali…
Mengenang kisah silam…
Rindu memburu diri…
Mencuba melupakannya…

Saat diri mencuba bangun setelah jatuh…
Rebah menyembah bumi…
Ku mencari kekuatan kembali…
Untuk meneruskan perjalanan yang hakiki

Ku berjanji,
Akan aku bahagia jika kau bahagia…
Tapi luka tetap menjadi teman…
Saat diri mengingat kan mu kembali…

Senyum mu dulu menjadi penawar diri ku
Tapi, senyum mu kini menjadi luka yang cukup pedih…
Tawa mu dulu, membuahkan keriangan pada diri ini…
Tawa mu kini, mencurahkan air mata ke pipi…
Adakah ini dendam, cemburu atau ini cinta?

Sungguh…
Jika diimbas kenangan silam itu,
Semua bagai lenyap di telan masa…
Takkan mungkin berulang kembali…
Kerana aku bukan untukmu…
Dan kini kau telah bahagia bersama dia….

8/8/11

andai kau ingin tahu...
bayangmu kini menghantui ku lagi
kemana ku pergi... 
kurasa kau disisi...
tapi semua hanyalah khayalan yang takkan menjadi realiti
kerana kau telah hilang tanpa jejak yang pasti...
tanpa kata yang menjadi kunci
untuk aku mencari...
bangkit ku kini 
untuk meneruskan langkah yang pasti...
bukan lagi kerana luka yang berapi
ku sedar semua dah tak bererti untuk diratapi
kerana aku sudah tiada di sisi...
untuk kejayaan yang menanti...

spontan by atie
11/10/11
0215

Saturday, October 8, 2011

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum W.B.T dan Selamat Sejahtera

untuk entri kali ini.... aku terasa dengan post kawan kat fb ak... ak tak tau la dia cakap siapa... kalau benar la post itu ditujukan untuk aku.... please... lepas ko post datang jmpa ak please... 
aku tak suka la bergaduh atau pun hidup dalam misunderstanding ney...
seriously, aku tak suka...

di sini... aku nak katakan bahawasannya... klau kamu2 yang kat luar sana x berapa berkenan n berniat nak perbetulkan atau nak bagitahu....
direct to me please.... 
u can send message to my phone or fb... YM or FACE TO FACE...

don't worry... aku ney jenis yg open... aku terima teguran dan makian dengan terbuka.... tapi JANGAN LA BIADAP...

so, kepada mmber2 ak... klau aku ada wat salah kat korang ... AKU MINTA MAAF YANG TERAMAT SANGAT KAT KAMU...

AKU SAYANG SEMUA KAWAN2 AKU...

Atie

Friday, October 7, 2011



aku penat yang teramat sangat.... aku dah tak larat dah lagi ney...

ALHAMDULILLAH..... satu perkara dah settle... pas ney satu lagi....

AMIIN

Thursday, October 6, 2011

maaf sahabat (happy bufday)


بسم الله الرحمن الرحيم

assalamualaikum warahmatullah dan salam sejahtera....

hari ney... member aku bufday....happy bufday ASNAWI... welcme to 19
so, member2 aku yang len pun rancang la nak p celebrate... ala makan2 jak kat MCD.... hehehe

sejujurnya, jauh kat lubuk HATI aku mmg aku nak ikut..member bufday kan...TAPI, aku tak berani.... 

bab transport dah settle (member dah ok dah nk ambi)
bab duit pun settle ( aku tak la bermsalah sangt)
bab kuar rumah pun ok (bab sebelum ney lau aku nak kuar malam keja aku men cabut jak)

TAPI, ada satu perkara yang betul2 mengikat aku untuk pergi.... aku rasa lain sangat... tak dapat diungkapkan dengan kata2
kaki aku betul2 terikat.... 
bila mula2 member aku cakap nak pi MCD malam ney... aku mmg nak sangat pegi... tapi tulahhh DUA HATI...  (nak- tak nak pergi)
kalau sebelum ney, kes macam ney (dua hati ney) 
aku radu jk.... then last2... menyesal sendiri.... haha 
 tapi kali ini... aku x berani dah nak radu2 ney.... aku TAKUT SANGAT....



maaf sahabat

aku takut dah nak DEGIL2 ney... MAAF SAHABAT....

bila dah member mendesak ney.... 1st tu boleh lagi cool2... lama2.... MACAM AKU NAK NANGES jk... huhuhuhhuhhhu :'(

AKU TAK BERANI.... aku pun tak tau pa yang aku takut sangat... ak betul2 minta maaf....

aku harap sangt kamu faham keadaan aku....

KAMU TAU KA... LEPAS KAMU TNYA2 KAN... gerigau terus ak... bergetar tangan n kaki ak... ndak dapat udah aku stand lma2.... huhu,...

p/s :
AZIE : SORRY r... ak x dapat ikut.... maaf sangt... ak mmg nak ikut tapi ada yang menghalang.... mngkin ini yang terbaik untuk aku... JUST SIT AT HOME.... :(

Pakcik : kili~~~~ hahaha... kn org SAKIT x leh jalan....... terima kasih la sangat.... hahaha

Asnawi : happy bufday again... sumbuuiiiii... hahahaha..... ASSALAMULAIKUM... :D....

dilema

atie
There was an error in this gadget