Sahabat Maya

Friday, October 28, 2011

lawatan 2

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

setelah post aku yang pertama tentang lawatan... (lawatan)
sebelum lawatan... ambi test luk.... 
study ee 301... test 2... hahaha


27/10/11
lawatan kelas aku yang kedua.... klau yang pertama kmi ke sub-station.... yang kedua plak kmi ke IPP ( Independent Power Plant) (klau salah tlg betulkan )

jam 1 ptg, kami semua kena suruh kumpul kat makmal project ambiL safety helmet... wajib tau.... tapi lecturer kitaorg datang jam 1345 gtu... kat makmal project tu... mmg mcm2 gelagat la member aku ney.... 
macam2
wajah menunggu
nice man...
mcm dulu2 bha


lepas ambi safety helmet kami semua gerak ke pentadbiran.... tunggu bas kat sna... memandangkan tempat yang kami nak pergi ney.. just kat sebelah poli jk... so, nek bas kecik jak la... serius macam sardine tau... hahhahaha

perjalann nak pi IPP (powertron) ney tak lama... x sampai 5 minit... kalau jalan kaki.... 30 minit juga la... 

sampai kat powertron kami pun briefing la... OF COURSE...
:)
setia mndengar
khusyuk mereka mndgr taklimat 5 minit pertama
30 minit selepas itu... hahaha
hahahaaha



YANG AKU TAK PERCAYA NEY, klau sebelum ney kat LDC, briefing just 20-30 minutes... kali ney, 1 hour 30 minutes (plus minus)
lamaaaaaaaaaaaaa

x la bosan sangt... tapi rsa macam kuliah la plak... bukan lawatan... hehe boleh belajar lagi bout synchronous motor... 

LEPAS briefing.... of course la melawat satu powertron tu... mmg best... (thumbs up)

ST...
bergmbr gi... heehe
macam engineer dah... :D



besar sangt power plant ney.... mmg la kna besar.. supply electric satu sabah ney.....
memang SATU PENGALAMAN yang tak dapat dilupakan.... kalau sebelum ney just nmpak kat slide lecturer jak... now dah nmpak dah kat depan mata... n rasa, rasa kat power plant la... hahaha...

jelas kat depan mata... n tengok guna biji mata sendiri... steam turbine, transformer (step up/ step down) , condenser, n so many things... but the bad news here... i can't upload the picture... like transformer, turbine.. n so on... sorry... 
DANGER
just our picture only... :)

lepas jalan2 kat powertron.... kami pun kumpul semula kat meeting room... tuk acara penutup...
last... hi-tea... 
penutupan


hi-tea

time melawat ney... aku rsa macam bukan wat lawatan... mcm g melancong.... bukan nya take note... tapi take picture... hahahaha

balik~~~
pa2 pun MEMANG BEST LA....

ingt balik pa member aku cakp...
" objective kita sebenarnya just nak tambahkan minat jak... selain nak tambahkan ilmu, rasa dan nampak keadaan sebenar"

itulah kesinambungan cerita lawatan satu.... lepas ney FOCUS ON FINAL (kunun)

p/s: kalau la ini boleh dikira sebagai report.... siap dah report lawatan aku.... :D...
gempak lagi lawatan pertama compare lawatan ke2... kedua-dua lawatan tetap BEST... terbaik... :D

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget