Sahabat Maya

Tuesday, November 30, 2010

Kesilapanku....

Assalamualaikum w.b.t....

Sebagai renungan untuk diri sendiri ak ingin kupas sedikit mengenai tajuk di atas...

Sebagai manusia yg lemah... kita tidak akAn lari dari melakukan kesalahan dari hidup ini... kesilapan itu tidak kira berbntuk apa sekalipun....
begitu juga dengan diri ini yg tidak lepas dri melakukan kesilapan... byak kesilapan yang telah aku lakukan dalam hidup ku ini....
tapi aku bukanlah nk kupas semua kesilapan ak... kerana dosa sentiasa mendampingi diri ini... kerana syaitan sentiasa berbisik untuk mnyesatkan....

Aku just nk gtau kesilapan aku mngenai hati dan perasaan.... iaitu Fall in Love With Him...<3...
Ya.. itu la kesilapan aku dalam soal hati dan perasaan ini.... aku silap kerana jatuh hati pada dirimu.... tpi siapalah aku .. hnya manusia biasa yang x boleh menidakkan soal perasaan....

tapi.. kau hanya seorang kawan yang baik... dan bukan seorang teman yang baik... atau akukah yang tidak memahami dirimu.. apa2 jk la... semua dah berlalu juga...

HATI.... buanglah dirinya dri hati ini dan minda sekali agar aku tidak sakit lagi kerana dirinya yang hanya menyakitkan hati....

Semoga kau temui kebahagiaan yang kau cari selama ini dan teman yang memhami kau... itu doa aku untuk kau....

P/s : dalam kehidupan ini janganlah kita terlalu mengharapkan akan kesempurnaan.. kerana tiada yang sempurna di muka bumi ini lebih2 lagi manusia di zaman global ini.. pasti ada cacat cela yang terlindung di sebalik semua itu.....

ku harap kau bahagia....

Friday, November 26, 2010

Gembira sangat...........

Assalamualaikum...........

aku nk share something ngan korg semua...
hari ini aku gembira sangat... bab aku dah dpt result xam tuk Sem 1... hahahaha
syukur ke hadrat Illahi....
apa yg aku target aku capai... sekarg ney ak kena maintain...

happy sangat....
:)

Monday, November 22, 2010

keliru....

Assalamualaikum...

Keliru... itu la tajuk blog ak pada pgi ney...

Apa yg sebenarnya aku kelirukan ney??? sebenarnya sejak dua menjak ney... aku selalu keliru dengan perasaan ak sendiri... ternyata aku msih merindukannya....

Ada org kata JUJUR LAH DENGAN PERASAAN SENDIRI... sejauh mna kekuatan kata2 itu??? mmg la kta kna jujur dgn perasaaan sendiri tetpi kadang2 tu kta kna tipu jga... x bleh jujur sgt...
dulu ada org ckp ak ney hypocrite.... aku terima word itu dengan hati yg terbuka... krana aku bhgia dgn hidup aku...
tpi semua telah berubah setelah ak mngenal erti CINTA...cinta kpada manusia yg bkan muhrim ku... aku mnjadi leka... dan sntiasa melakukn sesuatu perkara bodoh....
aku harus sedar... bhawa semua itu hanya permainan dunia yg melalaikn hidup....

aku rasa aku perlu untuk terus mnjadi seorg "PENIPU @ HYPOCRYTE" tpi bkan munafik..

~~~INSYAALLAH~~~

Friday, November 12, 2010

rindu saya masih untuk awak

video ney.... btul2 buat ak sedih....

ak btul2 rindu kat ko.... bla aku bca part yg bg something ak trus nngis bab presnt yg ak bg ko tu ada reason ak bg... ak nk ko ingt aku selalu... bla ko pkai tie tu ak nk ko anggp ak ada kat sisi ko... tpi ko.... ko x pernh fikir bgitu... mlah salah anggp lae ngan ak... tpi ak x kesah bab ak x nk gaduh...

bla aku bca warna kesukaan tu... sekali lae ak mngis... warna biru... :'( sma sperti warna kesukaan ko...ko jga tingglkn ak tnpa sbb... takpe... ak redha...

I MISS U~~~

Thursday, November 11, 2010

10/11/2010

tarikh yg mnjdi title ak tu ada la tarikh yg bermkna tu....
hari ini adalah paper terakhir ak..n last day ak kat kamsis... sedih owh....

citer psal paper hari ini....
memandangkan ak x nk kecewa lae mcm paper sebelum ney....so ak bleh kira struggle gk la....

hari ini paper electrical technology..kod et101.... module killer ney... ssah gla... style study lbih krg mcm nk study chem.... nk hafal n faham... huhu...
semalaman ak x tido setelah ak mnum nescafe 5 packet... mmndangkn ak x leh tido so ak pown mghafal la.....

dah la ak awal bgun sampai ak tak tau nk wat pa pgi tu.... hehehe
xcited pnya psal kad matrix ak lpa bwa.... ish3... nsib bek member sblah bilik tlg...

b4 p dwan p bekfast luk.... pastu p dewan Rafflesia.... dduk r kat tmpat yg d sediakn... sejuk owh.... setelah taklimat dbrikan kmi pun mula mnjawab...

warrggggggghhhhh..................
itu teriak happy tu.... walaupun aku x ykin btul tpi mmg ok la... aku bleh jwb owh ppaer ney.. :')....(terharu).....5 blan ak blajar module ney... satu apa pown ak x fhm...
ALHAMDULILLAH....
semua telah d per mudahkn...

hope pointer ak ok...
:)

insyaallah~~~

Monday, November 8, 2010

8/11/2010

hari ini paper yg ke-3.... measurement...
fuhh!!! ssah gla awh....
ak tau tau la nk kta apa... yg penting x gagal... lulus pown ok gak tu.... dari gagal...
skg ney...
tawakkal jk la aku...

huhu


yg Hampa...
Atie...~~~

Thursday, November 4, 2010

Memori lama

Aku Kembali lagi ke pantai ini…mengimbau kenangan silam….

Disini la kli pertama kami bersama…. Msih segar lagi wktu itu….

Saat itu kau memungkiri janji… seperti biasa… kau katakn jam begini….tpi kau datang jam begini… tpi aku hnya bersabar ketika itu…

Pedih hati ku ketika kau hntar sms yg kau x mo dtg… aku x tau la knapa waktu itu air mata ini begitu murah untuk mengalir… aku kata aku nk pulang ,…. Tetpi langkah kaki ku berat untuk meninggalkan tempat itu…. Setelah beberapa ketika kau muncul ngan helmet mu…….. aku tak tau nk wat apa tym tu…

Kalau ko nk tau ak happy sgt bla ko dtg… tpi ak wat slumber jk…….. d situ kita cerita2..tp ntah la cerita psal apa… n d situ ko terngkan knpa ko lambt… rupanya member accident…. Aku terima alasan itu..dan aku memaafkanmu dgn begitu mudah sekali…

Dulu ko tahu akn kesukaanku… pantai dan coklat… dan kau telah memberikannya dan mengukir senyuman di bibir ku… semua itu berlaku sewaktu kita belum bersama…

Dan kini kita telah terpisah…. Tiada lagi senyuman seperti dahulu… tiada lagi gelak tawa di temani desiran ombak… tiada lagi gurau senda bersama angin sepoi2 bahasa…. Yang ada hanya kenangan……



Ku pahat nama mu dihati…

Hanya menyakitkan…

Ku tulis nama mu di pasir…

Lenyap dihanyutkan ombak…

Kini...

ku ingin coretkan nama mu di awan

Agar ia pergi bersama angin….

Dan …

Tinggallah aku d sini…

Meneruskan langkah mencari

CINTA YANG HAKIKI….


Sedar ~~~

18 Thun dah ak hidup kat bumi Allah yg hanya persinggahn ini... sebelum ini aku hnya tahu nk bergmbira shaja... tak pernah nk hiraukan nasiaht org n pandangan org... aku hnya mndegr nsiaht tersebut tpi aku x pernh nk lakukan.. bak kata pepatah " masuk telinga kiri keluar telinga kanan "

setelah bnyak ujian daripadaNya menimp[a diri ini... akhirnya aku sedar akn satu perkra... selama ini ak btul sombong... sombong dgn Allah..yang mencipta... aku tahu akn erti bersyukur.. tetpi aku hnya sedar sementara sahaja... dan sekebihnya aku hnyut dgn godaan syaitan...

semenjak beberapa hari ini.. aku rasa aku mnjadi org yg bru .... walaupun 5% shaja... untuk menjdi jahat itu mmg mudah... tpi menjadi baik itu memerlikan masa... begitu jg aku... aku perlukn msa untuk berubah..walaupun tidak sepenuhnya... ttpi cukup untuk bekalan.........

aku dapat merasakan sesuatu yg lain apabila aku mmbaca blog kawan aku... d situ aku mula berfikir dgn sedlm-dlmnya.... aku mmg dah byk sgt lakukan kesalahan dan dosa... Ya Allah ampunilah hambamu ini... aku selalu berharap akn hidayah Allah itu diberikan kepada ku.......... dan aku jga berharap.. apabla dah diberikan hidayah daripadaNYA aku tidak leka dan alpa........

kemanisan yg aku rasakn kini mmg tdak dapt d ungkapkan dgn kata2... Alhamdulillah... ujian dahulu benar2 memtangkan diri ini... dan menjadikan aku seorg yg lbih sabar... INSYAALLAH....

semoga aku dapat mengharungi kehidupan yang penuh dengan onak dan duri ini dengan tabah dan sabar... INSYAALLAH...
:)

~~~sekian~~~

3/11/2010

Assalamualaikum.... kpada teman dah rakan...

hari ini adlh paper ke-2...... iaitu math... semalaman ak just tatap jk module... ak tak tau r pa nk blajar... tp ak tetap gak r wat smthg... cam wat lathan... x lama kli ni ak study.....

memandangkng paper jm 2.30 ptg.. so, ak study lah ckit pgi tu... n dengan keyakinan yang ada dlam diri ini... aku pun p lunch... kat gerai, ngan kwan2 stay2 luk...
then bru p dewan serbaguna....

Ya Allah... ak dduk pling dpan... bgus.. tpi msalahnya, kipas tu btul2 ganggu hidup ak...
punya la ssah ak nk mnjawab... tpi x pe..steady jk... hehehe....

2 jm pun berlalu dgn 4 soalan ak jwab dengan puas hati n keluar dgn senyuman....
aku harap aku mncapai pointer yg aku harapkan..
:)

Monday, November 1, 2010

sambungan..1/11/2010

warrgghhhh.........

itula yg aku bleh kongsikan kepda kmu.... aku btul2 kecewa yg teramat sgt akn paper hri ini (skemanya ayt ku)... walaupapun ak terlalu lah kecewa..
sekecewa-kecewa aku putus cinta... kecewa lg aku bab x dpt jwb 3 soalan jk.. ak x pernh lae rsa bgini... huhuhuhuhu............

aku x nk kecewa tuk paper math.... aku akn kc gempak... insyaallah...

1/11/2010

hari ini hari isnin......... pgi nnti aku akn menduduki final exam aku untuk yg pertma klinya.... (takut owh)
minggu lalu... aku tengok markah PB... Alhamdullillah... semua ok... dan aku harap aku bleh cpai 3.0 ... haraplah...
hari ini paper sains juruteknik... module ni lbih kurang mcm fizik... nk katakan susah.. mmg pun...hahahaha
harapan aku aku dapat jawab dengan baik... nk tahu aku dapat jwab ke x... hbis jwb paper tu ak post cerita itu...

k la sampi cni jk aku melalut pagi ini...
n study luk... cewah~~~~~

salam....

Hanya impian.... dan Inilah takdirku

sekali lg aku gagal dalam temuduga SPA ak.... x terkata kecewa ku kini....
ak hanya redha dgn ketentuan-Nya.... seperti yg selalu ku lakukan dan ak pegang akn kata2 ini...ada hikmah di sebalik semua ini..... KSKB hnya la impian ak semata2... aku rsa aku patut berputus asa dengan SPA ni kot... dah la aku x nk cerita psal Spa lae... huhuhu sedih ak...

dan ini lah takdir yg tlah di tetpkn oleh Allah kepada diriku... aku akan teruskan perjuangan ku d politeknik kota kinabalu sebagai jambatan untuk ak meneruskan cita2 yg ak impikan selama ini.... cita2 yg aku inginkan sejak darjah 5 ialah ingin menjadi seorg jurutera... hehehe..
dan ak nk study dalam course electrical engineering.... n now... ak dapat apa yg aku impikan...Alhamdullilah...

kesimpulannya.... KSKB hanya impianku... dan electrical engineering adalh takdirku..
semoga cita2 ku akn menjadi kenyataan dan bukan angan2..
AMIN...
There was an error in this gadget