Sahabat Maya

Thursday, September 29, 2011

thnx friend.....

بسم الله الرحمن الرحيم

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

sahabat.... teralu hebat pengertiannya buat diriku...
sahabat.... aku anggap mereka sudah seperti keluarga aku....
sahabat.... insan yang sentiasa ada kala senang mahupun susah....

member aku pernah cakap kat aku
"klau mau tengok yang mana kawan... tengok siapa yang dengan kita time susah"

now, aku ditimpa musibah... :(
nak tau x siapa yang aku cari dulu?
ORANG YANG AKU SELALU CARI PASAL.... hehehe
sebenarnya, kita org ney suka bergurau... n cara kitaorg bergurau len cikit... sakat each other.... hehehe

persahabat kitaorg start tym aku msuk poli.... dia ney la org pertama (guy) aku rapat.... 
n bila aku nak minta tolong apa2... dia la aku cari....aku x biasa ngan yang lain.... hehehe

dia ney sebenarnya baik... kekadang jk kin panas.... tapi kin panas2 dia ney....dia tetap baik... ( ayat yg sma jk aku ulang)

walaupapun..... hope friendship kitaorg kekal forever.... mmg kau la sahabat terbaik....

dia ney juga merangkap "pakcik" aku... hehehe.... 

hahahaa.... nak cerita cikit.... tym aku sem 1... aku ney kira kaki sakat la juga... sekepala ngan pakcik aku ney....

so, bila dah sebulan lebih dah aku asyik panggil dia ney pakcikkkk jk kan... adalah sorg member tnya....

member : t, napa kau panggil dia pakcik?
aku : bab dia pakcik aku
member : betul bha?
aku : iya, kan pakcik (minta kepastian)
pakcik : (mengangguk)
member : pakcik sebelah apa? mak ka bapa?
aku : pakcik sebelah kanan.... hahahahaahahahaahaha....

:P

P/s :: walaupapun.... special thnx.... to pakcik... coz help me.... maaf sangt give u trouble n angkut kau sekali msuk dalam masalah aku.... aku tak tau la nk cakap apa lagi... terima kasih yang teramat sangt.... walaupun belum settle....
 aku tau kau penat... tapi kau still tolong aku.... aku x tau la kau menyampah ka apa... walaupun gtu... kau tetap senyum... kekadang aku segan juga nak minta tolong ngan kau... tapi... kau jak la HARAPAN... :)
ONCE AGAIN... THNK YOU VERY VERY VERY VERY MUCH....

harapan aku agar semua ney cepat settle.... so, teda lagi org susah....

sorry pakcik give u trouble.... :(

SAYANG MEREKA
ATIE

Wednesday, September 28, 2011

sayang mereka

بسم الله الرحمن الرحيم

mereka adalh keluarga kedua aku....

ayda: sahabat sejati sentiasa dihati
nano: sahabat suka dan duka
azie: kakak terbaik yang sweet...
baby : baby cumill.... :D
fiona : mamy terbaeekkkk....
afis : twin yg caring...
zul : pakcik yg tergila.... teman gila teman ketawa
embo,nawi,sairie : sahabt sejati....
dan member2 DET 3A 2011... keluarga bahagia....

SAYANG KAMU SEMUA....
SAYANG SANGAT.....

Sunday, September 25, 2011

salah aku

Ya Allah, 
salahkah hamba Mu ini menjawab persoalan yang diajukan....

sahabat,
aku ada salah ka dalam menjawab pertanyaan mu?
mengapa engkau diam dan berlalu pergi?
aku hanya menjawab dengan jujur...
mungkin kau tak suka dengan jawapan itu...
tapi aku kena jawab juga...
aku malas dah nak cover2....
salahkah aku nak jujur dengan kau dan diri aku?
jawapan aku memanglah TIDAK...
mungkin bagi kau SALAH

sahabat,
andai kiranya engkau tidak selesa dengan jawapan itu...
katakanlah kepada aku...
maafkan aku....

sahabat,
aku tidakla sebaik dia yang menjadi teman mu kini...
yang menjadi pendampingmu dikala suka mahupun duka...
tapi aku berusaha untuk menjadi yang terbaik untuk dirimu..
untuk memahamimu...
tapi apakan daya aku....
maafkan aku sahabat andai aku menghiris hati mu...

:(
tj

Saturday, September 24, 2011

finally.... Alhamdulillah

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatu dan Salam Ceria...

hari ini aku nak bercerita ney...

AL-KISAHHHHHHHH

hehe...
kisah bermula sewaktu cuti semester yang lalu...
disebabkan semester break yg lepas aku menjadi penganggur terhormat kat rumah... so, beliau aku suruh aku belajar driving...
aku pun ok jak la... tak sampai seminggu aku belajar driving ngan beliau aku, aku pun daftar la kelas memandu... aku daftar kat KMK... murah ckit... :D

dalam akhir bulan mei... aku mulakan kelas... start dari KURSUS KPP, KURSUS PRA L UJIAN KOMPUTER... 
ALHAMDULILLAH... ujian komputer aku berjaya dengan jayanya... tak perlu aku ulang... :D

pastu latihan 8 jam... 
dalam latihan 8 jam tu... aku belajar la nak handle kereta dengan betul... sebelum ney main belasah jak.... so, bila dah ambi kelas 8 jam ney... kira ok sikit la...

aku QTI bulan julai, 30. tym QTI seriously... aku x berapa yakin lagi... tapi aku belasah jak... Alhamdulillah... lulus juga aku... :) ( tu pun nasib menyebelahi aku)

lepas QTI mestilah JPJ test kan... kat sini la aku betul2 down... bukan apa... aku rsa macm ditipu... sepatutnya jpj test aku sebelum raya... tapi... 2 KALI kena cancel.... agak2 r.. siapa x bengang kan... tapi, aku COOL kan diri aku dengan berfikir secara positive... Alhamdulillah... 

dan baru2 ney, jpj test... 
UNTUK PENGETAHUAN KORANG... aku adalah insan yang pertama sampai di KMK... sebab tutor aku suruh aku belajar lagi untuk yang terakhir kalinya before test...lepas dah pusing2.. dah breakfast ... aku pun pegi la bengkel tempat orang berkumpul... 

DAN AKU ADALAH ORANG YANG TERAKHIR untuk sesi 1... nombor 60... istighfar memanjang aku... 


nombor beruah!!!!

memandangkan aku orang terakhir untuk sesi 1 tu... hilang nervous aku.... digantikan plak dengan tiada perasaan... 1st bukit... macam2 gelangt... bila nak dekat turn aku.. tetibha la plak nervous... dalam hati aku berdoa... aku x dapat kereka 3916... takut gila aku dapat kereta tu... 16 tu... tak la lucky sgt buat aku... Alhamdulillah... aku dapt juga kereta tu... n berjaya lepas... 
pas bukit, parking n 3 penjuru... aku x akn lupakan saat2 ini... berharga sangt... siap aku boleh lupa mana minyak n mana break... nasib baik aku x gelabah sangt... ney pun aku lepas... (almaklumlah... coolgurlz)

dan yang terakhir... LALUAN... memandangkan aku terakhir... lepas jam 2 baru laluan test aku... siap boleh lunch n solat zuhur lagi...

tym laluan tu plak... mati2 aku ingt aku dah gagal... bab ada kejadian yang merbahaya la juga aku buat... tapi bila pulang tu... kakak JPJ tu cakap... LULUS... ALHAMDULILLAH...

semua berjalan dengan jayanya... 
my license... hehehe...
maklumat dilindungi... :) 

dapat juga aku lesen P... target aku ACHIEVE... nak lesen before practical.... :D...


and, tadi aku pegi la KMK nak ambi lesen P aku ngan tutor aku... yang best nya... darim keluar parking rumah aku , nak p KMK AKU YANG DRIVE... di temani oleh bapa dan adik aku la... and balik tu pun aku juga yang drive...sampai masuk parking balik hehehe... 
dengan confident ney... sebenarnya, aku confidentkan diri aku bukan apa... aku ada hasrat sebenarnya... hasrat aku.. agar kereta itu tidak lagi di ikat.... hehehe.... 


so, itu jak la kisah aku untuk cerita ambil lesen ney... :D
sekian...
atie

Wednesday, September 21, 2011

terlepas pandang

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

BESOK aku ada satu test, dua quiz n oral presentation... satu apa pun aku blum mula lagi...

sebenarnya bukan ini cerita aku sebenarnya....

aku ney suka sangat membaca... baca novel, majalah... buku, blog org dan benda2 yg boleh dibaca.... 

tapi aku paling susah nak baca sal study2 ney... aku baca bila motivasi diri aku dah sampai tahap maximum dah... hah tym tu mmg x lpas la buku study... semua nak dikaji... hehe 

apa yang aku terlepas pandang ney? ada sesuatu disebalik web ney aku terlepas pandang... kenapala aku tak perasan semua ney sebelum ney...

Alhamdulillah... Allah tunjukkan segalanya hari ini... tak la semua... tetapi ada sedikit yang boleh membuatkan aku ~~~terus melangkah...
melupakanmu
lelah hati perhatikan sikap mu...
jalan fikiranmu buat ku ragu~~~~

oppsssttt!!! terbawa-bawa plak lagu menghapus jejakmu tu... :D

kembali kepada cerita.... sebelum ney aku x perasan langsung benda ney... tapi aku tak tau la kenapa hari ini baru la mata aku yang sedang mengantuk ney perasan akan perkara yang aku terlepas pandang... 

dah la... semua dah berlalu ...
~~~ biar hujan menghapus jejakmu~~~ (lagu lagi... )

Allah tidak akan menciptakan sesuatu kejadian itu dengan sia-sia... bagi orang yang berfikir pasti dapat melihat hikmah disebalik musibah...
kerana ada hikmah disebalik kejadian...
ada rahmah pada setiap Ujian...
sama-samalah kita bermuhasabah diri....
:)

atie

Tuesday, September 20, 2011

menghapus jejak mu

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera....

POST AKU SEBELUM NEY "terus menjejak"

oppssttt!!! siapa yg aku jejak sebenarnya... teda sepa2 pun... saja jak nak wat gempak... (kenyataan x gempak langsung)

so, kali ini... aku nak menghapus jejakmu... jejak sepa? teda la...

bila aku dengar lagu ney pada 3, 4 tahun lepas x silap aku... aku sekadar ya tidak ya tidak jak... al maklumlah... teda kaitan pun dengan hidup aku.....

last2 lagu yang ini juga la aku selalu dengar pada setahun yang lepas... lagu ney BESTTTTT sangat...

BAIT2 lagu ney... penuh bermakna... ada maksud di sebalik setiap ayat itu... 

so, enjoy la ngan lagu ney...

p/s : kat cni aku nak tegaskan... teda jejak sesiapa pun aku nak hapus... ok...

mungkin jejak aku jak ORANG nak hapus.... :D
so, tenang.... :D





terus melangkah melupakanmu
lelah hati perhatikan sikapmu
jalan fikiranmu buat ku ragu
ku coba untuk terus berlalu....

Monday, September 19, 2011

good luck kepada semua yg sdg ambil exam...

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum W.B.T dan salam Sejahtera...

simpel entri 4 today...

aku just nak wish GOOD LUCK kepada member2 sekolah menengah dulu,sekolah rendah, blogger, member fb.. dan kepada yg kenal aku.... yang sedang menduduki final exam... expecially, UiTM, KUIS dan semua IPTA dan IPTS...

semoga berjaya dengan JAYANYA...

AMIIN...

Saturday, September 17, 2011

Transmission Line...

Assalamualaikum W.B.T dan selamat petang...

TRANSMISSION LINE... korang tau tak pa benda ney?  alhamdulillah kalau korang tau...

Transmission line ney dalam bahasa melayu talian penghantaran...Talian penghantaran ialah sebuah sistem pengkonduksi logam yang digunakan untuk memindahkan tenaga elektrik dari satu titik ke titik yang lain menggunakan aliran arus elektrik. Lebih tepat lagi, talian penghantaran merupakan dua atau lebih pengalir elektrik yang dipisahkan oleh dielektrik. (from wikipedia)


dalam module power system kami kna bagi tugasan mini projek... team aku dapat tajuk TRANSMISSION LINE... kitaorg kena build prototype.... depends on ur creativity how u want to build prototype...


seriously, its not easy... susah sgt... aku try nak buat TRANSMISSION TOWER... ternyata tak semudah yg aku sangka... 
ney la rupa trasmission tower... 


bring 230kv (klau x silap aku la)

Friday, September 16, 2011

Aku tinggalkan dirimu demi Dia...


Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani..

Namamu kah yang tertulis di Luh Mahfuz sana?
Engkaukah yang bakal menemaniku ke jalan menuju syurga?
Dirimukah yang akan melengkapkan separuh dari agamaku?

Aduhai ikhwah..
Adakah kau yang tercipta untukku?
Jawab pertanyaanku ini..
Jawab!


Kau takkan pernah memperoleh jawapan..
Kerana jawapannya bukan di tanganmu..
Tetapi di tangan-NYA..
Di tangan Tuhan kita.. Allah S.W.T..
Tuhanku dan Tuhanmu..
Gelisahku memikirkan dirimu..
Dan ketakutanku memikirkan Tuhanku..

Aduhai ikhwah..
Maafkan aku..
Ketakutanku pada Tuhanku melebihi kegelisahanku memikirkanmu..
Jemput diriku apabila waktunya tiba..
Sebelum sampai saat itu..
Biarkan aku sendiri bersama si Dia..
Akan ku cipta CINTA bersama Dia..
Sebelum kucipta CINTA antara kita..


Jadilah dirimu seseorang yang soleh disisiNYA..
Dan doakan aku agar menjadi seorang wanita yang solehah..

Oleh itu..
Aku tinggalkan dirimu padaNYA..
Sesungguhnya..
Aku bertawakal kepada Allah..
Tuhanku dan Tuhanmu..
Tidak ada suatu binatang melata..
Melainkan Dia lah yang memegang ubun-ubunnya..
Sesungguhnya..
Tuhanku di atas jalan yang lurus..


Usah BERSEDIH di atas perpisahan sementara ini..
Jika benar aku tercipta untukmu..
Dan kau tercipta untukku..
Tiada siapa yang dapat menghalangnya..
Sebelum saat itu tiba..
Berdoalah pada Allah moga diberi kekuatan..
Mohonlah padanya dengan penuh pengharapan..

Yakinlah Pada Janji Allah!!

"(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat; dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang-orang (yang jahat); mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia."
~Surah An-Nur : Ayat 26~

Sesungguhnya..
Allah tidak akan pernah mensia-siakan pengorbananmu..
Bila mana kita tinggalkan semua ini kerana Allah semata..


Yakinlah!!
Akan ada sesuatu yang indah untukmu di pengakhiran nanti..

"Dan sesungguhnya kesudahan keaadaanmu adalah lebih baik bagimu daripada permulaannya."
"Dan sesungguhnya Tuhanmu akan memberikanmu (kejayaan dan kebahagiaan di dunia dan di akhirat) sehingga engkau reda - berpuas hati."
~Surah Ad-Dhuha : Ayat 4-5~

Beruntunglah kamu..
Tatkala Allah memilihmu untuk menyedari hakikat perhubungan..
Antara lelaki dan wanita..
Allah memilihmu..
Jangan pernah sia-siakan kasih sayang Allah ini..

"Serta mengilhamkannya (untuk mengenal) jalan yang membawanya kepada kejahatan, dan yang membawanya kepada bertaqwa."
"Sesungguhnya berjayalah orang yang menjadikan dirinya - yang sedia bersih - bertambah-tambah bersih (dengan iman dan amal kebajikan)."
"Dan sesungguhnya hampalah orang yang menjadikan dirinya - yang sedia bersih - itu susut dan terbenam kebersihannya (dengan sebab kekotoran maksiat)."
~Surah As Syams : Ayat 8-10~


Seungguhnya orang-orang mengatakan:

"Sesungguhnya orang-orang yang menegaskan keyakinannya dengan berkata: "Tuhan kami ialah Allah", kemudian mereka tetap teguh di atas jalan yang betul, akan turunlah malaikat kepada mereka dari semasa ke semasa (dengan memberi ilham): "Janganlah kamu bimbang (dari berlakunya kejadian yang tidak baik terhadap kamu) dan janganlah kamu berdukacita, dan terimalah berita gembira bahawa kamu akan beroleh syurga yang telah dijanjikan kepada kamu."
~Surah Al-Fussilat : Ayat 30~

Dan tika kamu merasa lemah..
Mohonlah kekuatan dariNYA..
Allah itu sentiasa dekat..
Yakin pasti..

"Dan jika engkau dihasut oleh sesuatu hasutan dari Syaitan, maka hendaklah engkau meminta perlindungan kepada Allah. Sesungguhnya Dia lah yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui."
~Surah Al-Fussilat : Ayat 36~


Kamu dan aku adalah intan terpilih..
Berdoalah diriku kuat dan tabah menjaga kilauanku..
Berdoalah tiada sang kumbang durjana merosakkannya sebelum yang halal tiba..
Aku juga sentiasa mendoakanmu agar dalam peliharaanNYA..
Insya Allah.. Sentiasa...

Barakallahufik..=)



Sumber: http://shakilaseha.blogspot.com/2011/09/aku-tinggalkan-dia-demi-dia.html
 copy from : J - Surau Nurul Yaqin

 

Wednesday, September 14, 2011

happy-happy

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum W.B.T dan salam kemerdekaan...

ceria gtu tajuk hari ini...
aku nka cerita bnda simple jk pown...
tadi dalam jam 1015 kelas kitaorang ada practical test... ingtkan senang la test ney...last2 bila tengok soalan and start jawab... baru la aku sedar.. tak mudah rupanya...

lepas semua dah dalam keadaan benggong sebentar... lepas 45 minit berlalu... kelas tak macam kelas ada ujian... berjalan-jalan siap boleh tawaf member lagi... 

then, sepa2 yg dah siap.. kena tunjukkan kat lecturer... 1st tu memang la senang jak lecturer tu nak p satu meja ke satu meja... lama-kelamaan... member2 aku ney bawa laptop dah p tempat lecturer... serious aku x sanggup nak berebut... lagi pun aku tak kejar msa sangat.... 

dalam kesibukan lecturer tu check keja member aku... aku and member yang len pun cerita2 kat belakang... kat sini la kita orang buka rahsia family... ala tnya adik-beradik jak berapa org... 

tapi yang best nya tu... SILATURRAHIIM kita org aku rasa makin erat dan insyaAllah bertambah erat dari semasa ke semasa... AMIIN...

tu jk la cerita yg aku nak kongsi hari ini... ada msa aku update lagi...

SAYANG KORANG SEMUA... MEMBER DET 3A 2011


ilmu dikongsi,
ukhuwwah diberkati...

atie

Sunday, September 11, 2011

11.11.11


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera....

Jika seseorang datang membuat kita kecewa,
Maka dia adalah 'guru' yang hendak mengajar kita erti sabar...

Jika kita rasa kita sedang dikecewakan,
itu menunjukkan kita sedang belajar untuk membina sikap tidak terlalu mengharap...


p/s : sebagai renungan bersama... .... untuk entri bertarikh 11.11.11.... :)

sekian...

what ever!!!!

simple story 4 today...

1st = aku hairan la knpa Dia terkejut bila dIa keluar ngan org len? bukankah Dia dah ada c dia? lantakalah bha bila dIa nak kuar ngan sepa pun... nmpak sangat yang Dia terkejut bila khbar itu sampai ditelinga Dia...

2nd = aku tak faham perasaan aku sekarang ney... pa yang aku tau sekarang ini... JUST FORGET IT....

3rd = rrrrrrrr menyampah aku!!!

4th = relax.... tak ya nak take serious this entri...

5th = just me... :D

Saturday, September 10, 2011

Open house kat uma aku... (raya ke 12)

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Aidilfitri.... :)

hari ini 12 syawal 1432 hijrah... 12 hari dah kita raya...

hari ini juga member2 kelas aku (classmate now) nak beraya kat rumah aku... sebenarnya aku x rancang pun... semua ney terjadi bab member yg satu bufday ngan aku tu dia wat OPEN HOUSE... so, sekali la ngan rumah aku... walaupun tak la dekat sangat...

aku pun iya kan jk la...
untuk YANG PERTAMA kalinya... lepas aku solat subuh... aku trus meletakkan diri aku di DAPUR... hehehe... tak pernah2... 

dari jam 6.30 a.m aku mulakan keja aku dengan memotong bawang.. 
aku rancang nak masak AYAM MASAK MERAH... (1st time masak banyak untuk org luar)... sejujurnya aku takut la nak masak untuk orang ney... aku klau nak masak... aku suka masak untuk diri aku jk... x untuk org... tetapi memandangkan AKU SAYANG DORANG SEMUA... aku gagahkan juga diri aku untuk memasak... nak tau aku belajar dari sepa? OF COURSE LA google... search jk kat google... segalanya ada... hehehe...

penat aku untuk minggu ney belum lagi habis... tapi ALANG2 DAH PENAT... BIAR LA PENAT TERUS... so, minggu depan kalau nampak aku macam nak tumbang jgan la tnya kenapa... hehehe...


so, aku pun masak la... dalam jam 1300 semua dah siap... dari makanan and minuman...
yang mengejutkan aku adalah... member aku cakap dorg semua dalam 30 ORANG... kecut terus la aku dengar... takut makanan x cukup...  inilah akibatnya tak ready awal2... padan muka aku...
bahan2...
rupa ayam masak merah yang aku masak... :D


nasi goreng cina + ayam masak merah.... wahhh

then, member aku semua sampa dalam 1430... wahh... meriahnya... hehehe
kat sebelah kiri tu la... yang wat open house.. :D

sedap drg makan....
meriah kan... 
sampai duduk kat pintu dah... hehehe
then dorang berangkat sejam selepas itu... 1530.... 

ready dah embo nak merempit... hehehe main2 jk... :D
snap pic luk... sebelum balik... 
ready dah nak blah... hehehe
lepas member kat poli aku tinggalkan rumah aku... member aku tym sekolah menengah plak sambung... tapi tak la seramai tadi... yang ney 4 ORANG JK... drg ney adalah wajah2 yang aku buka posa sma2... hehehe...
ney la yang terakhir...

so, TERIMA KASIH TAK TERHINGGA KEPADA YANG SUDI SINGGAH BERAYA PI RUMAH AKU... thnx guys... luv u all.. :D

p/s : sungguh.. penat aku berbayar dengan kegembiraan... THNX 4 DE WONDERFUL MOMENT... cerita isah kita pada zaman diploma... :D once again thnk you very much... 

sorry r lau ayam yang aku masak x sedap... bab itu pertama kali aku masak... hahaha... jgn marah...

ini la cerita hari ini... sekian....
Atie

Friday, September 9, 2011

A... Nie… berseri (special)

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera…

Bulan ini adalah bulan yang amat bermakna bagi aku… kenapa? :)

Bulan 9, aku menyambut dua ULANGTAHUN@anniversary… so, sempena a..nie..berseri ney… aku nak wat entri khas la kiranya…

Yang pertama sekali adalah… cuba lihat daisypath kat bawah tu… kat sana menunjukkan 1 TAHUN… ayat sebelum 1 TAHUN tu plak adalah… cuba untuk memulakan hidup baru…. Cuba jak la… tapi susah… dan sekarang masih lagi mencuba untuk memulakan hidup baru…

Tiada sebarang permulaan tanpa sebuah pengakhiran @ penghabisan (betulkah ayat ney)… maknanya, aku memulakan hidup baru kerana aku telah tamat sebuah perhubungan…. Ala… tak faham lagi? Senang cerita aku temukan broken relationship atau bahasa mudah la… yang biasa orang pakai… break ataupun kembali single….

Choop…choop…choop… APA? Break? Bila couple? Ak nak ketawa dulu sebelum aku sambung…. (hahahahahahahaha)

Kisah ini terjadi setahun yang lepas….. (sambil berlatarkan alunan muzik piano)
Kisah kami tak la seindah laila dan majnun, tak la sehebat puteri gunung ledang dan tak la seromantis romeo&juliet… kisah kami hanya kisah budak yang baru mengenal erti sebuah perhubungan… (bab tulah tawar… war war war war war)

Terlalu banyak kisah yang berdiri atas satu cerita ini… dari sebuah senyuman hinggalah sebuah tangisan… walaupun sekejap… namun tetap indah bagi aku… (aku jak la dia tidak)

Dalam ketawa ada duka… dalam gembira ada sedihnya… dalam menunggu ada cemburu dan dalam setia aku kecewa…

Itulah antara ayat yang boleh menggambarkan aku dan perasaan aku… (:P)

DIA ISTIMEWA DIHATI KU… (uitss)

Dialah kunci untuk hati aku ini… dia yang membukanya dan dia juga yang menutupnya kembali… terlalu rapat… (hehe)

Perkenanlan dengannya terlalu singkat… aku ingin mengenali dirinya dengan lebih jauh… tapi apakan daya… ada perancangan yang lebih baik Allah rancangkan untuk diri aku...
Banyak perkara dalam hidup aku berubah setelah mengenalinya… 
satu2 perkara yang terjadi membuat aku bertambah kuat meneruskan perjalanan…

Sedikit sebanyak perubahan yang terjadi… dan sehingga kini aku masih lagi guna pakai… antaranya… komen dia pasal blog aku ney la… dia cakap… blog ney boring bab entri x bergambar… so, sekarang aku letak gambar… dan ada lagi la….

Satu perkara aku kesali adalah… aku tak nak dengar words dia… ini kira nasihat  yang dia nak bagi kat aku la… oleh kerana, aku tak nak nangis depan dia aku terus bla tanpa sempat dia menghabiskan ayat… yang sempat aku dengar " hidup kat poli tu baik2 dan jangan nakal2" kalau tak silap aku la… (gtu ka??? ataupun bla la... menyemak jk kat cni... :D )

Sehingga kini, aku masih hidup dengan kenangan yang memilukan… tidak seperti dia yang telah mencipta kenangan baru dalam episod cerita yang baru…

Dialah insan yang kenalkan aku tentang erti kasih dan cinta… dan dia juga la insan yang kenalkan aku dengan erti cemburu dan kecewa… dan kini aku dan mengenali 4 perkara ini dengan terlalu dekat…

Kini, dalam kecewa ada gembira… dalam sedih ada bahagia….

Dalam aku kecewa dengan semua ini, aku temukan kegembiraan yang tak terkata… aku tak perlu dah jaga hati insan yang akan aku kecewakan… aku tak perlu dah berpura-pura bahagia… dan aku tak perlu sembunyikan kelukaan aku akan beberapa perkara… aku menjadi aku... 

Dalam sedih aku melepaskan cinta dunia… aku bahagia kerana menemukan CINTA SEJATI… (U-TURN ke pangkal jalan)

Untukmu : terima kasih yang tak tehingga kerana mengajar aku… kerana kekecewaan aku dahulu aku boleh tersenyum bahagia yang teramat sangat pada hari ini… dulu aku buta akan keindahan hidup… kini kau telah bukakan mata aku dan Allah munculkan apa yang telah tersembunyi … kejadian yang benar2 memberi impak pada diri aku suatu ketika dahulu kini membuatkan aku tekad dan kuat… dan aku sedar akan kekurangan diri…. untukmu, doaku sentiasa mengimpikan dan menantikan kebahagiaan dirimu… ku ingin kau bahagia bersama insan pilihan dan bukan insan paksaan… insan yang boleh membahagiakan dirimu hingga  ke nafas terakhir yang sentiasa menemanimu kala suka mahupun duka… saat susah mahupun senang… buatmu teman… bahagialah selagi terdaya… hargailah insan yang ada di depan mata… jangan hargai setelah ia pergi… ku harap kau bahagia… :)

DAN UNTUK YANG PERTMA KALINYA AKU UPLOAD GAMBAR INSAN ITU… :D
hehe... jgn marah


kini semua dah berakhir... SEPERTI MANA entri aku yang sebelum2 ney.. aku cuba untuk mencapai matlamat hidup aku dahulu... aku nak berubah... BUKAN kerana dia... tapi DIA...
INSYAALLAH... AMIIN... :D

BULAN INI JUGA ADALAH ULANG TAHUN UNTUK BLOG INI YANG KE 2... DUA TAHUN DAH Hat-e-Ja ney...

sampai sini sahaja la kisah aku pagi ini...


:: Diriwayatkan dari Abdullah bin Amr bin Al-Ash r.a. dia mendengar Rasulullah saw bersabda,"Allah telah menentukan takdir bagi semua makhluk 50,000 tahun sebelum Allah menciptakan langit dan bumi. (HR Muslim)

INI LAH TAKDIR YANG TELAH DITENTUKAN UNTUK DIRI AKU... kita hanya mampu mentadbir takdir yang telah ditentukan... insyaAllah... ada hikmah yang amat bermakna di sebalik setiap kejadian... 
amiin....



atie
There was an error in this gadget