Sahabat Maya

Saturday, September 10, 2011

Open house kat uma aku... (raya ke 12)

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Aidilfitri.... :)

hari ini 12 syawal 1432 hijrah... 12 hari dah kita raya...

hari ini juga member2 kelas aku (classmate now) nak beraya kat rumah aku... sebenarnya aku x rancang pun... semua ney terjadi bab member yg satu bufday ngan aku tu dia wat OPEN HOUSE... so, sekali la ngan rumah aku... walaupun tak la dekat sangat...

aku pun iya kan jk la...
untuk YANG PERTAMA kalinya... lepas aku solat subuh... aku trus meletakkan diri aku di DAPUR... hehehe... tak pernah2... 

dari jam 6.30 a.m aku mulakan keja aku dengan memotong bawang.. 
aku rancang nak masak AYAM MASAK MERAH... (1st time masak banyak untuk org luar)... sejujurnya aku takut la nak masak untuk orang ney... aku klau nak masak... aku suka masak untuk diri aku jk... x untuk org... tetapi memandangkan AKU SAYANG DORANG SEMUA... aku gagahkan juga diri aku untuk memasak... nak tau aku belajar dari sepa? OF COURSE LA google... search jk kat google... segalanya ada... hehehe...

penat aku untuk minggu ney belum lagi habis... tapi ALANG2 DAH PENAT... BIAR LA PENAT TERUS... so, minggu depan kalau nampak aku macam nak tumbang jgan la tnya kenapa... hehehe...


so, aku pun masak la... dalam jam 1300 semua dah siap... dari makanan and minuman...
yang mengejutkan aku adalah... member aku cakap dorg semua dalam 30 ORANG... kecut terus la aku dengar... takut makanan x cukup...  inilah akibatnya tak ready awal2... padan muka aku...
bahan2...
rupa ayam masak merah yang aku masak... :D


nasi goreng cina + ayam masak merah.... wahhh

then, member aku semua sampa dalam 1430... wahh... meriahnya... hehehe
kat sebelah kiri tu la... yang wat open house.. :D

sedap drg makan....
meriah kan... 
sampai duduk kat pintu dah... hehehe
then dorang berangkat sejam selepas itu... 1530.... 

ready dah embo nak merempit... hehehe main2 jk... :D
snap pic luk... sebelum balik... 
ready dah nak blah... hehehe
lepas member kat poli aku tinggalkan rumah aku... member aku tym sekolah menengah plak sambung... tapi tak la seramai tadi... yang ney 4 ORANG JK... drg ney adalah wajah2 yang aku buka posa sma2... hehehe...
ney la yang terakhir...

so, TERIMA KASIH TAK TERHINGGA KEPADA YANG SUDI SINGGAH BERAYA PI RUMAH AKU... thnx guys... luv u all.. :D

p/s : sungguh.. penat aku berbayar dengan kegembiraan... THNX 4 DE WONDERFUL MOMENT... cerita isah kita pada zaman diploma... :D once again thnk you very much... 

sorry r lau ayam yang aku masak x sedap... bab itu pertama kali aku masak... hahaha... jgn marah...

ini la cerita hari ini... sekian....
Atie

2 comments:

There was an error in this gadget