Sahabat Maya

Thursday, April 28, 2011

Selesai

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera.... :D

dengan lafaz Basmalah
Bismillahirrahmanirrahim..... dengan rasminya tamat la semester 2.... (SAMBIL MEMOTONG JUMPER menggunakan gunting pokok....)

Tamat dah cerita aku untuk sem 2 ni... macam sem lepas juga mesti ada perkara yang tak kena di hati...
kalau sem 1 aku kehilangan SESEORG yg boleh kira aku sayang la.... (+.+) ... sem ini plak, aku berjauhan dengan seseorg... kitaorg dekat jak... tapi rasa jauh sangat..padahal sem 1 x la begitu rupanya.... aku harap next sem semua ney pulih.... (andai ko bca entri aku kn best)

Sem 2 ney mmg mencabar minda aku sebagai seorg penuntut yang x basic dalam course ini.... sebelum final exam start, aku dah dpat agak dah apa result aku untuk sem 2 ney...
AKU HARAP POINTER AKU X JATUH JAUH....

apa2 pun.... sekang ney... CUTI... jumpa lae blan 7... hehehehehehe
dengan diriku yang BARU... insyaallah...

p/s: to all my classmate, i want to see 42 all of u..... jgn la bha pndah... sem 3 dah ney... huhuhu... kalau ada juga nk pndah.. all da best in ur new course... k.... :D always cool... by coolgurlz , atie.. :D

Thursday, April 21, 2011

Ada aku KESAH!

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.....

ptg nnti aku ada paper final yg ke 3... aku tak tau nak study apa.... bab subject ney susah gilerrrr... huhu... aku just baca2...hehehe.... aku btul2 x tau nak baca apa... lau tanya member lain pun dorg pasti akan jawab benda yang sama...."ntahla"... huhu

point aku sbnrnya adalah nk cerita atau luahkan atau nak bincang atau apa2 jk la....
pasal ................................................

bagi mereka yang kini study kat IPT... pasti la pointer menjadi taruhan.... klau tym sekolah... A menjadi target.... betul x?
tapi, ada apa pada pointer??? selain daripada nombor yang mmpunyai 2 titik perpuluhan? pointer ney memang la penting... aku tak nafikan benda ney... semua terkejar-kejar nak pointer yang tinggi, nak dapat dekan... nak cemerlang... semua orang pun nak....

masalah aku disini... sebenarnya, kenapa nak compare2 mark? usaha tangga kejayaan la.... kalau markah kau low... itulah hasilnya... kalau markah kau tinggi... ADA AKU KESAH!!!!!!
aku bukan apa, just x puas hati ckit jak... cara kau 2, x brapa kena ckit kat hati aku... aku x tau apa niat kau.... atau mungkin aku yg salah faham...

Sebenarnya, aku tak pernah pun nak bersaing ok... aku tak nak pun nak lawan2 markah ney... aku x berminat.... aku ada target lain la.... dan target aku bukanlah nak bersaing markah... k....

Aku tak pernah nak jadi perhatian... apa yang aku dapat pun hari ini adalah usaha aku sendiri... tanpa ada unsur tipu... so, please ... k....

KAU LA MENANG!!!!

pa2 pun ADA AKU KESAH!!!!

Friday, April 15, 2011

kejayaan milik mereka....

Assalamualaikum W.b.t DAN salam sejahtera....

tajuk fuhh!!! tpi cerita buh~~~ hehehe

ney nk cerita ckit psal cerita hidup aku... hehehe
nak cerita psal markah yang aku tunggu selama
3 minggu dan baru dapat tahu tadi.... ney markah PB(penilaian b'trusan).... ALHAMDULILLAH walaupun ada sedikit kecewa... tpi semua boleh diubah tym final exam....(ceh)

SEBAGAI RENUNGAN BERSAMA:-


kadang2 apa yg kita impikan tidak menjadi milik kita... dan manusia juga, terutamanya aku... suka sgt mengimpikan sesuatu yg diluar jangkauan... atau terlalu jauh untuk d gapai... tpi, tiada yg mustahil d dunia ini... btul x?? :D Bgi aku... perkara yang susah nak d gapai semula adalah MASA LALU... so, msa depan MILIK KITA....


walaubagaimanapun... aku ttap akan berusaha untk menjadi yg terbaik Insyaallah....

kejayaan milik mereka yang berusaha

"success is a journey not a destination"

kita yg menetukan hala tuju hidup kita... kerana kitalah nakhoda pelayaran hidup kita sendiri....kemana kita hndak tuju dan kemana kita hendak berhnti.... semua ada ditangan anda...

so, to all readers, do u wanna be a successful person??? n the answer is

p/s : carilah kata2 yang memberi anda semangt untuk berjya di dunia dan juga di akhirat Insyaallah... :)
dari sya :

kejayaan milik mereka yang berusaha disamping itu berdoa kepada Yang Berkuasa dan bertawakkal dengan apa yang telah ditentukan.... Insyaallah...

Tuesday, April 12, 2011

lepas 2 lpas la...

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera...

apa yang berlaku takkan berulang
buang yang keruh ambi yang jernih
let bygones be bygones...
pa lagi....
ok la... semua pun dah terjadi.. nk gapai pun x dapt... bab terlalu jauh.. apa??? masa lalu la...

kenangan akn d abadikan sebagai kenangn sahaja...

so, bgi yang hidup... kehidupan perlu d teruskan...
bagi yang berjuang, perjuangan harus diteruskan...
dan bagi yang paling penting LA TAHZAN.... :)

" pernah kita jatuh mencuba berdiri
menahan sakit dan menangis
tapi erti hidup lebih dari itu
dan kita mencuba melawannya"

antara bait2 lgu Datuk Siti....
dalam lirik lagu tu tersimpan satu makna yang begitu mendalam...

bila kita jatuh atau gagal dalam kehidupan ini, janganlah terus berbaring... tetapi bangkitlah untuk maju selangkah demi langkah... keran perjuangan kita belum selesai....
ingatlah DUNIA HANYA PERSINGGAHAN....

PERJUANGAN KU BELUM SELESAI

Aku nak cakap.....

Assalamualaikum W.B.T DAN Salam sejahtera

tadi aku ingt nk tido kjap... tym aku nk tido 2... tetibha member call... then cerita2 la... pas hbis story-mory :D... ingtkn nk smbung la tido... tup.. tup mata x leh nk lelap la plak... so, aku pun on9 la....

sejak beberapa hri ney, mata ney asyik gerak2 jk... ntah la npa... kiri plak 2... ada org ckp nk nges.... tpi untuk sedapkan hati... aku ckp mungkin saraf otak kot x sampai... :D

tpi, hati aku kuat mengatakan ada sesuatu yang aku kna cari (cari apa???) :D
so, tdi aku pun selongkar la web ney... nk tau x apa yg aku jumpa??? HATI AKU YANG HANCUR.... itu la aku jumpa kat web ney.....

sejujur-jujurnya, knapa aku mc ada perasaan yg x ptut kat org tu??? apa kna ngan diri aku ney?? aku suka sgt menyakitkan hati aku sendri... kali ini btul2 impak la... hahaha

c'mon tj.... wake up (sambil menampar pipi)... aku btul2 x thu nk kata apa lagi... btul2 menguji kali ini... aku dah bersiap sedia dah... tpi benteng yang aku bina roboh dalam pertempuran kali ini...
dan tdi juga, terlalu byk aku dgr cerita psal dia...pastu ini lae... sepa la yg boleh stand lau mcm ney.....
aku just nk ckp yg ...........................................................................................................................



Atie...

Friday, April 8, 2011

Aku betul2 MINTA MAAF....

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia

AKU MINTA MAAF SANGAT DENGAN INSAN YANG BERNAMA............ X mampu aku nk mention nama tu kat cni....

1st: tahniah
2nd: aku minta maaf
3rd: aku x pernh sindir ko... aku mnta maaf sangat... aku tiada niat pun...
4th: aku juga nak minta maaf klau aku buat ko terasa...
5th:aku nak kau tahu yang aku sebagai kawan owez support kau
6th : aku nak minta maaf lagi...
7th : all da best la k... dalam semua perkara
8th : mmg entri ney untuk KAU

aku minta maaf sangat2...
maafkanlah insan yang hina ini... siapalah aku kan insan yang sentiasa lupa dan leka... dan tak pernah lari daripada kesilapan...
MAAFKAN AKU UNTUK YANG KESEKIAN KALINYA....

P/S: aku tahu ko tau yang post ney untuk ko(klau ko bca la)... aku x kuat untuk lalui semua ini lagi... apa yang aku mampu lakukan sekarang ini adalah minta maaf... maaf klau aku lukakan hati ko, dan buat ko mkan dalam.... maafkan aku....
:((

byak lagi bnda aku nk SHOUT kat cni.. tpi aku x mampu... x pelah... biarla menjadi rahsia HATI JA' .................................................................................................

AKU TERASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! AFWAN!!!!

Thursday, April 7, 2011

Nak Berubah!!!



Assalamualaikum W.B.T dan Salam ukhuwah...



tertarik aku akan bait2 lagu damba kasih daripada in-team

"Semakin jauh ku dari-Mu
Semakin dekat pula Kau menghampiri daku
Oh, Tuhan Yang Maha Pengasih
Siapalah diriku di pandangan-Mu

Semakin cuba ku dekati
Semakin kuat pula Kau mendugai aku
Oh, Tuhan Yang Maha Sempurna
Kerdilnya diriku di hadapan-Mu

C/O
Bagaimanakah nantinya tika berhadapan dengan-Mu
Sudikah Kau menerima hamba-Mu yang hina ini
Ya Allah Kau Maha Pengampun

Di bayangan mentari aku kealpaan
Dusta dunia penuh kepura-puraan
Di kala dini hari aku kepasrahan
Mendamba jernih embun kasih sayang-Mu Oh Tuhan"

itulah antara rangkap2 lagu daripada in-team... bila dihayati dengan penuh kesedaran.... aku rasa aku dah terlalu jauh alpa dengan dunia ini... aku dah hanyut dah...
siapa yang tak nak jadi baik... siapa yang nak jadi jahat... pastinya tiada yang hendak jadi jahat... tpi dalam hidup ini ada satu makhluk yang telah berjanji akan menyesatkan manusia hingga ke akhir zaman...

bkan nak berlagak... tapi secara jujurnya aku nak berubah... tpi, aku tak tahu nak bermula dari mana... untuk berubah tidak susah tapi yang susah adalah untuk istiqamah... aku perlukan kekuatan dan ilmu yang cukup untuk melakukan semua ini...

setelah aku fikir sedalam-dalamnya... inilah masanya... bila lagi kan... bila dah dalam liang lahad br nak berubah??? dah terlambat... bila dah x mampu nak berdiri??? sekarang la masanya... saat lima perkara ini masih diberikan oleh Allah sebelum datangnya lima lagi...

berbalik kepada lirik lagu itu... dapat kita simpulkan... untuk menjadi baik tidak mudah kerana Allah sentiasa menguji hambanya untuk melihat tahap keimanan dan kesabaran hambanya dalam menempuh ujian-Nya(kalau silap sila betulkan)...
dan Allah juga telah berfiman dalam surah Al-baqarah ayat 286 yang bermaksud:
" Allah tidak membebani seseorang melainkan dengan kemampuannya"
sesungguhnya Allah Maha Adil dan Maha pengasih lagi Maha Penyayang.

tertarik dengan beberapa blog dan artikle yang telah aku tinjau beberapa hari ini untuk mencari sesuatu atau ilmu yang baru... dalam dunia ni ada sesuatu yang kita tidak nampak tetapi dikira, yang kita tidak tahu nilainya ataupun berapa jumlahnya... tidak seperti duit yang boleh dihitung dan boleh disimpan lepas tu berbunga plak... itulah dosa dan pahala... kita tidak tahu jumlanya kecuali pada hari kita menerima buku amalan kita sewaktu kita berada di dunia...

dan jawapannya hanya ada dua juga iaitu success or failure, kejayaan menghuni syurga ataupun kegagalan menjejakan kaki ke syurga(neraka).....

sungguh aku insan yang terlalu lemah akan ilmu agama... aku perlukan bimbingan yang baik... aku ingin berubah....

Ya Allah, bantulah aku untuk mengingati -Mu, bersyukur kepada -Mu dan beribadat dengan baik kepada-Mu. redhai la aku dalam beristiqamah menuju -Mu, dan jadikanlah aku insan yang solehah.
AMIN....


Wednesday, April 6, 2011

kenangan yang memilukan

Assalamulaikum W.B.T dan salam sejahtera....

sebelum pa2 yg terjadi, aku just nk gtau ckit lau lpas ney, kalau aku taip bnda plik2 jgn heran k... untuk entri ini shaja....

sbnarnya sejak 2 hari yg lalu aku rsa tertekan sangat dengan mcm2 hal... aku tak tahu la kenapa dengan aku ney... aku suka tekankan diri aku dengan benda yang orang bilang teda2 bha..... tpi itu juga la yang wat aku tertekan...
beberapa hari yang lalu juga aku ada terbaca something... perasaan aku tym tu ada dua, satu sedih yang teramat sehingga menitiskan air mata n satu lagi bercampur... mcm rojak...
aku rsa mmg patut la aku jlankan rancangan aku untuk melancarkan serangan... hehehe (peluru berpandu)...

ada sepa2 tak jual ubat hilang ingatan untuk selama-lamanya??? aku nk tanya jk... hehehe
gila nk lupakan kenangan hidup yang telah aku bina... ceh~~~
walau pedih mcm mn sekali pun ... apa yang telah berlaku dari mula kita merangkak hingga diri kita sekarang... semua akan jadi kenangan...

Experience is The Best Teacher...

tpi ramai yang x ambil ikhtibar daripada pengalaman....
masing2 ada pengalaman sendiri, kerana hari yang dilalui setiap insan itu berbeza... dan hasilnya juga pasti berbeza....

sampai cni jk la k.. aku melalut... klau umur panjang... adalah entri lagi.. :)
tajuk ngan entri jauh nya lari... jangan marah.. kan tertekan mmg gnila... ngee:D

sekian...

Sunday, April 3, 2011

April

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera buat pembaca blog ini...

april adlah bulan ke-4 dalam setahun... hehe.... bulan ney aku akn menghadapi final Xam.. hehehe... ikutkan calender ajaib aku... calender tu gtau 15 hari lagi FINAL... maknanya x lama lagi la... tpi, satu benda apapun aku blum ulangkaji lagi... huhu....

tiga bulan sebelum ney, bleh tahan la perjalanan hidup aku.... tgk cerita blog jk la... dah bleh tahu mcm man cerita kisah aku... hehehe..........

walauapapun yang akan terjadi di masa hadapan kelak... sabar dalam menempuhnya... semua itu adalah ujian daripada Yang Maha Mengetahui..... Sesungguhnya Allah Maha Bijaksana lagi Maha Berkuasa dalam menentukan perancangan hidup hambanya...

to all readers ... aku doakan kamu bahagia di luar sana dan sentiasa dalam keredhaan-Nya... INSYAALLAH....
Amin
There was an error in this gadget