Sahabat Maya

Tuesday, May 24, 2011

Without words

i shouldn't have done that,
i should have pretend that i didn't know,
as if u were invisible,
as if i couldn't see,
i guess i shouldn't have never looked at you,
i should have run away,
i should have pretended i couldn't hear,
pretend that i couldn't even hear,
as if i was deaf,
i shouldn't have never listened to your love,

without words, u make me know love,
without words u give me love,
because u let me hold your breath, and then ran away..

without words, your love leaves me,
without words, love throws me away,

what should i say??
i think my closed lips are startled on their own,
because it came without words,

why does it hurt like this?
why does it keep hurting?
Except for the fact that i cant see u and you're not here..
Everything is the same as before.

without words, my tears flow,
without words my heart is collapsing,
without words i wait for love,
without words i ache for love...

I'm lost in confusion,
i became a fool,because i only look at the sky and cry...

without words, it came,
without words, it's leaving,..
like a passing fever, i think it might hurt only a while,..
because it only left a small scar-

P/S : post ney aku copy dari my besties

Friday, May 20, 2011

Nur kasih

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

NUR KASIH...
sepa yang x tau... angkt tangan.... so, tahniah kepada yang angkat tangan....

so, aku dah tengok filem ney... kmu plak??? kemarin kuar.. kemarin juga aku p... panggung penuh owh... kaya la pengarah filem ney... :)

aku tengok filem ney bab aku peminat setia drama dia... jalan cerita drama dia best sangat... memang hebat... so, aku nak tau la apa kesinambungan cerita ini kn... so aku pun p la tgk....




ternyata


x berapa puas hati sangat la... x menusuk kat kalbu... bagi aku la.... aku tak rasa langsung... pastu, jalan cerita. terlalu banyak persoalan yang ada... cerita ney mcm nak bgi surprise tau... kejap2 fast4ward n flashback.... bingung ney... walaupapaun satu filem yang ok la bgi aku...
sebagai penonton aku bagi 3 dari 5 bintang... :)

dan untuk memuaskan hati aku... aku nak nonton untuk kesekian kalinya... bab ak nak tersenyum lebarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........................ :)


:: tym kat panggung tu.... kin panas tul org yg dduk kat sblh kiri ak... mcm nk bg siku jk.... bising memanjng... mcm dia plak director.... len kli just watch n shut up... kat luar ko nak ko nak mrah ka, apa ka... teda org kesah!!!

Monday, May 16, 2011

kecewa ckit

Assalamualaikum dan salam sejahtera... kepada yang membaca....

hari ini aku bgun awal... pling awal sepanjang cuti semester ney... jam 0400... bab aku tidur semalam jam 2000... hehehe

aku tidur awal bukan sebab apa, aku nak hilangkan nervous aku tuk pagi ini... sejak 5 hari yang lalu... keja aku countdown jak...

tepat jam 0800 pagi, aku pun on9 la cepat2.... excited nak tengok result ney... bila aku buka jak laman web poli... aku pun cek la result aku...


alangkah kecewanya aku rasa


walaupun sebelum ney aku selalu ckp, " aku tau result aku sem ney teruk " tapi semua itu hanya la d bibir sahaja... d hati aku aku nak ASKJ.... itula rontaan hati aku....

tapi, inilah kenyataan yang aku patut terima.... sem depan masih ada dan masih menunggu aku... x pa... sem ney kecewa sem depan ketawa.....

lucky no. btul la 16 ney..... hari ini 16 hari bulan n pointer ak jatuh sebanyak 0.16....
apa??? x banyak 0.16??? klau tgk mmg la x byak... tpi nilai ney banyak tau bgi aku....

walauapapun.... kenyataan itu memang pahit... walaupun pahit kena telan juga... kerana kepahitan itulah akan membuatkan kita menghargai kemanisan... :)

redha.... Alhamdulillah....

speechless
Atie

Saturday, May 14, 2011

Berulang kembali

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera….


Hari ini kira luahan hati aku la…. Tym aku form 5… aku pernah kena sound tau psal lelaki… ini bkan kena sound mcm kena sound oleh parents or cikgu… tapi ini kena maki (bahasa kasar la)…


Cerita nya simple… aku bleh kira rapat la dengan satu orang guy kat kelas tu… tapi tak la rapat sangt… rapat kat sini dalam jangkauan 2 tiang lampu… jauh x??? Jauh kn… tapi aku x tau la kenapa pompuan ney cari aku seorang jak... Padahal kat kelas tu, ada 16 orang lagi perempuan… kedudukan kitaorang kat kelas pun jauh tau… tapi aku juga yang kena… ney plan kelas aku tym aku form 5… fresh dari AUTOCAD aku bgi korang…. ikut plan ney... ada pompuan yang dduk lebih dekt ngan dia....


Lebih kurang 3 bulan la… asal aku balik rumah jak mesti aku makan bnda ney (makian) mula2 memang aku terasa yang teramat sangt la… sepa x sedih kan… time tu… Allah jak yang tahu perasaan aku… aku tiada tempat nak mengadu… aku nak bagi tahu dia.. Tapi susah sangt…so, aku terima jak...

Lama kelamaan… semua pulih… dan aku menjadi seorang yang sangt kuat dan teguh dalam menahan makian… itu kira kelebihan ka?? (tahan maki)… itu semua cerita dulu la… sorry aku bukan nak ungkit saja2 tau…


N kemarin, aku dapat satu mesej yang amat mengejutkan d inbox fb aku… terkejut la juga dengan mesej ney… bukan salah aku pun… aku x niat pun… tapi bnda dah jadi kan…. Memandangkan aku x nk kejadian aku berulang kembali seperti masa dahulu… bek aku BLA…

Aku taknak la sakitkan hati orang… aku taknak sangt… aku faham kenapa kau buat gitu… bab kau sayang sangt dengan dia kan… jangan risau k… semua itu tidak seperti yang kau fikirkan… lagipun aku dah minta maaf… :(

Aku dah malas la nak layan benda2 ney… aku tak berminat langsung… langsung aku x berminat… don't worry …


-KEPADA INSAN YANG punya cerita kat perenggan ke-2... aku bukan nak ungkit erk cerita ney... jgn salah faham... aku just nak gtau yang aku x nk sakitkan hati org n x nk bnda ney berulang kembali...


-KEPADA INSAN YANG SEND MESSAGE KAT Fb 2 plak... sekali lagi.. aku minta maaf... x sangka persahabatan aku d salah anggap... :(


DAH LA... PENAT AKU NAK LAYAN BNDA ***** NEY......

Wednesday, May 11, 2011

British English VS Malaysian English




Who says our English is teruk? Just see below - Ours issimple,short,concise, straight-to-point and effective

WHEN GIVING A CUSTOMER BAD NEWS

Britons: I'm sorry, Sir, but we don't seem to have the sweater you want in your size, but if you give me a moment, I can call the other outlets for you.
Malaysians: No Stock.


RETURNING A CALL

Britons: Hello, this is John Smith. Did anyone page for me a few moments ago?
Malaysians: Hello, who page?


ASKING SOMEONE TO
MAKE WAY .
Britons: Excuse me, I'd like to get by. Would you please make way?
Malaysians: S-kew me


WHEN SOMEONE OFFERS TO PAY

Britons: Hey, put your wallet away, this drink is on me.
Malaysians:No-need, lah.


WHEN ASKING FOR PERMISSION

Britons: Excuse me, but do you think it would be possible for me to enter through this door?
Malaysians: (pointing the door) can ar?


WHEN ENTERTAINING

Britons: Please make yourself right at home.
Malaysians: Don't be shy, lah!


WHEN DOUBTING SOMEONE

Britons: I don't recall you giving me the money.
Malaysians: Where got?


WHEN DECLINING AN OFFER

Britons: I'd prefer not to do that, if you don't mind.
Malaysians: Don't want la...


IN DISAGREEING ON A TOPIC OF DISCUSSION

Britons: Err. Tom, I have to stop you there. I understand where you're
coming from, but I really have to disagree with what you said about the issue.
Malaysians: You mad, ah?


WHEN ASKING SOMEONE TO LOWER THEIR VOICE.

Britons: Excuse me, but could you please ! lower your voice, I'm trying to concentrate over here.
Malaysians: Shut up lah!


WHEN ASKING SOMEONE IF HE/SHE KNOWS YOU.

Britons: Excuse me, but I noticed you staring at me for some time.. Do I know you?
Malaysians: See what, see what?


WHEN ASSESSING A TIGHT SITUATION.

Britons: We seem to be in a bit of a predicament at the moment.
Malaysians: Die-lah!!


WHEN TRYING TO FIND OUT WHAT HAD HAPPENED

Britons: Will someone tell me what has just happened?
Malaysians: Wat happen Why like that....


WHEN SOME ONE DID SOMETHING WRONG

Britons: This isn't the way to do it here let me show you,
Malaysians: like that also don't know how to do!!!!


WHEN ONE IS ANGRY

Britons: Would you mind not disturbing me
Malaysians:Celaka u...



So??


sumber dari sini

Tuesday, May 10, 2011

jalan2 nek kereta api...

Assalamulaikum W.B.T dan salam sejahtera....

korang pa kbr??? hope semua baik la k.... (jgn mcm aku ney)

kejadian ney dah lma la berlaku... 10 hari yg lalu... tpi bru hari ini aku ada mood nk cerita...

pada 1 mei yg lepas... member aku ajk p rmah dia kat bongawan.... sebelum2 ney plak member aku yang sorang ney plak nak ajak aku p beaufort untuk lunch jak... sebenarnya kita org nak naik kereta api...so, kebetulan kereta api tu lalu bongawan... so, kmi pun p sna la ramai2....

untuk yang pertama kalinya, selama aku hidup d sabah ini selama 18 tahun 9 bulan 17 hari... ini la kali pertama aku naik kereta api sabah.... merasa juga naik kereta api....
rupa gerabak kereta api.... yg bru

kereta api sabah yang bru ini sangat selesa.... feel naik kereta api yang baru ni lebih kurang jk macm nek LRT... cuma LRT laju ckit.. dan position kerusi la berbeza... :D

seramai 11 org kmi p bongawan termasuk tuan rumah... tapi, x semua naik kereta api... 5 org naik kereta dan 6 org naik kereta api... :D
TERMINAL 2
KKIA

mmg best la... best sangt... perjalann dari stesen tg. Aru ke bongawan lebih kurg 1 jam 30 minit lbih(klau x slap).... sepanjang perjalann tu mmg segar la mata... pemandangan hanya nmpak hijau dah biru jk... segar sgt....
kami gerak dari stesen tg. aru jam 0800 then sampai rumah mmber plak jam 1000 gtu la... then lunch kat sna... kami blik jam 1645..... x silap... tym blik ney, 9 org dah naik kereta api... n 2 org naik kereta....
ney faiz r @aryle.... siap tmbah lae... hahaha
wajah2 sewaktu makan.... hahaha
kaunter tiket d bongawan....
antra gelagat kat railway

mmg gila la mmber aku kat atas kereta api ney... memandangkan org x ramai... boleh2 drg buat gerabak tu macm rumah dorg... ish3...
bila kat atas kereta api tu, tetibha staff yg bertugas bgtau kita org yang kita org kena tukar kereta api.. bab yang kitaorg nek sekrg tu hanya sampai papar sahaja... kat papar plak.... ada satu kereta api lama... kami 9 org pun pakat nak naik kereta api tu... AKU INGTKAN CEPAT LA KERETA API NEY GERAK rupanya.... masak kami kat dalam tu bru la kereta api 2 gerak.... kereta api ney punya la bising... ish3... setiap 30 saat mesti bunyikan hon dia... bising sangt... walaupun bising... tetap juga merasa angin yang masuk dari tingkap kereta api...


ini aku... hahaha dan gerabak kereta api lama
MMG BEST....
itu la cerita pada 1MEI yang lalu....

sunset

ribuan terima kasih kepada tuan rumah Syaidatul Sabila Azwa... kerana sudi jemput kami... :D


selepas 2 hari:- sakit badan bab dapat rawatan ogawa secara percuma (kwan aku yg ckp) hahahahahahaha.................

sweet memory wit my member.... aydawaty, emma, sabree,hamid, mazlan,faiz,tedee,faiz r, daus n syai :D

Friday, May 6, 2011

cerita Jalan-Jalan.... :D

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera....

Nak d jadikan cerita.... sebenarnya ney kisah pada 29/4/2011(lama dah)
paper xam aku yg terakhir pada 27/4... then 29/4 tu plak aku wat keja gila... aku ngan member aku ney nak cri keja... maklumlah cuti 2 blan, lma tu babe! so, kitaorg pun cadang nk cri keja.... so, 29/4 tu kitaorg jlan la p cri keja... dari wawasan plaza aku jlan kaki p wisma merdeka... ish3...
tym kat wisma tu plak.. kmi dapat 1 keja ney... tapi kami terpaksa TOLAK d sebbkan alsan2 yg tertentu... gaji n timing blik dia semua dah ok... cuma brg jualan tu jk x ok... aku bukan apa, aku takut la aku akn menyesal bila dah tgh2 bulan bru nk chow.. so, sebelum kmi d ambil bekerja secara rasminya... lebih baik tolak...

then, kmi round la kat area kk tu... tpi malangnya TAK DAPAT.... n last choice adalah Mc Donald api2.... tpi, manager kat sna siap ckap lagi "kmu berdoa la byk2" mknanya kat cni... ramai yang apply keja kat cni.....
lepas dari mcd kami terus p AIRPORT... ambi mmber yg bru tiba dari sarawak, menggunakan kereta mmber yg sorg ney... (ambi kek lapis sarawak yg kmi order) ... then kmi blik....
kmi semua berpisah kat Masjid Bandaraya... aku ngan mmber aku yang tdi cari keja sma2 ney pun blik la.... seumur hidup aku.. INILAH KALI PERTAMA AKU BALIK RUMAH JALAN KAKI SEJAUH 2 KM... lpas +- la tu... (penat!!!)

then, esoknya... 30/4... aku jalan lagi.. kli ney aku nak jumpa org yang drive semalam... ada hal katanya... then kmi jumpa kat CP...
kami pun cerita2 la.... hehehe.. after jumpa mmber tu, aku terus gerak plak p karamunsing... dengan menggunakan kaki sekali lagi... huhu nk jmpa mmber yg kemarin(cari keja lagi)...
memandangkan mmber aku lum sampai, aku pun p la mcd kesayangan aku 2... tetibha manager kat sna ckp "nnti akak call kmu dalam bulan 5 gtu" ... satu lagi harapan....
kat karamunsing plak kmi isi 2 kerja kosong... hehehehe...

so, mna2 call 1st itula yg kmi sapu... hehehe

p/s: x gmbr.. bb low.. :D

Tuesday, May 3, 2011

happy

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera...

HAHAHAHAHAHAHA

wah ketawa.... :D
sebenarnya aku nak share ngan all Hat-e-Ja's readers... ada pembaca ka blog ney??? lau x pown x pe.. :)

aku happy sangat saat ini.. aku harap ianya berkekalan... FRIENDSHIP AKU YANG PERNAH BROKEN dalam entri aku yang lepas tu... kini dah ok blik... ALHAMDULILLAH...
happy dan besyukur yang teramat sangat...

hahahahahahahahahahahaha..... hehe....

P/s: aku dah dapat keja... tpi x tau gaji brapa... rabu ney aku dah start dah.. hehehe x la jadi penganggur bertauliah.... :D

Sunday, May 1, 2011

lagi

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera....

byak aku nk cerita kat cni.. tpi, aku mlas ckit la.. nnti la sekali cerita.....

apa lagi yang lagi ney??? hehehe
aku dah ok dah sebelum ney, kiranya aku dah boleh kawal dan cool la dengan kejadian ini... itu sebelum ini... sekarang ney plak, dah berubah cerita dah...

sukar untuk aku luahkan apa yang terbuku di hati ini... petang tadi lagi, aku rasa sakit sangat untuk kesekian kalinya... dalam erti kata lain, hati aku pedih LAGI...

aku selalu cari jawapan akan persoalan aku... kenapa dengan aku ney? kenapa susah sangat aku nak lalui itu semua? untuk tenangkan fikiran aku dan stabilkan hati aku... aku jawab SEMUA ITU ADALAH UJIAN DARI ALLAH....

lagu background blog aku ney, btul2 bagi aku semangat untuk teruskan perjalanan...
aku keliru, dan aku nak keluar dari kekeliruan ini...

post ini adalah luahan hati aku sahaja...
thats all

p/s: aku harap adalah keja yang sangkut kat aku... insyaallah.... aku x sanggup dah free sangat.... :D
There was an error in this gadget