Sahabat Maya

Sunday, February 20, 2011

jodoh???

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera...

terimbas kembali antara kata2 dalam sebuah novel yg bertjuk mencari cinta...
cinta umpama mendaki gunung everest.
ramai yg mencuba tetap tidak semua sampai ke puncaknya
begitu juga dengan cinta...
ramai yang bercinta, tapi tak semua yang sampai ke jinjang pelamin.

bila direnung sedalam-dalamnya akan kehidupan yang oenuh fana ini... dapat kita lihat akan pelbagai ragam manusia... terlalu hebat kekuasaan Allah menciptakan manusia berbagai-bagai...

ada yang bercinta sampa x ingat dunia... kadang2 tu terfikir bagai dunia dia yang punya... (kau silappp) itu semua dunia khayalan!!!

klau nak discuss pasal cinta ney mmg panjang, tpi aku pendekkan la yerr...
ada org bercinta 10 thun... lau dah bercinta 10 thun tu kira dah kanl gila dah hati budi kan ... tup tup kahwin ngan org yang yang dia bru knal 10 hari..... hebat x kuasa Allah... dalam seseorg itu yankin akan jodohnya, Allah munculkan insan yang menjadi teman selamanya...

sebenarnya post ney sebb aku terkilan akan sesuatu perkara, bila dilihat dengan mata kasar ramai gadis di luar menimpikannya menjadi teman hidup... boleh dikatakan sempurna.... tpi x sempurna... baik budi bicaranya, sopan perilakunya... tapi knapa boleh jadi begini??? jadi apa??? adlah...
x kisah la apa sekali pun profession seseorg itu kat dunia ney, dia still lae seorg manusia yang menjadi hamba kpda Pencipta...

apa-apapun, hidup ney telah ditetapkan... Allah telah aturkan jlan hidup manusia... terpulang la kpada manusia itu sendiri untuk meneruskan kehidupan yang bagaimana...
jangan la permainkan cinta... kelak cinta itu akan permainkan kamu...

p/s--> ada yang ckp bercinta ney adalah proses untuk mencari calon yang sesuai untuk hidup bersama kelak.. betulka??? crilah kebenran sendiri....

sekian

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget