Sahabat Maya

Friday, November 4, 2011

happy together

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamulaikum dan salam sejahtera


entri kali ney panjang sikit... kalau nak teruskan selamat membaca... kalu tak.. terima kasih sudi SINGGAH...


31/10/11

hari ini hari yang best la bagi aku.... walaupun aku rasa singkat (padahal msa sam jk dengan hari2 len)  , tapi memang best....


kisah bermula pada jam 7.10 minit pagi.... time aku kat bas, member aku dah sms aku... tanya aku kat mana... bab dia dah stand by dah kat SP ( student plaza)... HAHAHAHa semangatnya ANDA... kalau time kelas... huh~~ susah nmo nmpak muka awal... (jgan marah)

aku sampai poli jk 7.20 pagi gtu... time aku nak ke SP... member ak plak sampai(nano).... so, sma2 la kmi gerak p SP.

sampai jak kat SP.... terus mulakan kerja yang masih terbengkalai.... dari jam 7.30 pagi tu... satu2 orang member kelas aku datang.... sampai la tempat tu meriah.... hahaha


dalam jam 0930 gtu... kawan aku yang sorang ney (nano) dah mula dah dengan gaya dia... " T, lapar " hahaha
aku suka kasi pending tu words tu.. hahaha... (wat dunno jk)


lepas keja aku dah siap sikit, aku pun tolong la ketua kelas aku hantar paper BI kat JPA... time aku melangkah masuk pejabat JPA TU.... hidung aku terus menusuk wangi kuah kacang.... pa lagi... aku turun terus aku ckp kat member aku " aku nak mkan rojak" hahaha
semua bagi muka blurr kat aku... hahaha

then datang lagi suara2 yang mengajak pi mkan... hahaha... aku cakap la aku nak makan rojak... hahaha
setelah bosan mendengar... last2... kiraorang makan kat salut (sebelah poli jak)... RESTORAN KAK TINI....(nak juga makan kat luar)  :D

khusyuk pakcik ney memandu... :P

sampai jk kat sna... mata aku terus cari rojak kat menu... ADA!!! HAHAHA
aku pun order la rojak ayam dan ice lemon tea (fav)... yang lawaknya... kami p sana 7 orang... 3 orang minum jak... maybe drg kenyang kot... yang member aku 3 orang ney lagi.... join order ROJAK.... hahahaa...

walaupapun memang PERRGGHHH!!! LA... thnx guys... sayang korang ketat2.... merasa gak aku makan ROJAK... :D

DAH LA MAKAN KAT LUAR... so, kmi datang kelas of course la LAMBAT... naseb bek kuliah dah habis....
so, lecturer kitaorang just cerita2 jak... macam2 ceita yang ada... mmg lucu lar...

then lecturer aku cerita sal practical nanti n bila nak keja... then dia sebut la ayat ini
" kalau ada rezeki tak kemana "

then member aku ulang2 tau ayat tu... first aku tak faham... then, bila dah sampai 5 kali dia ckap... rupanya.... =.="

habis kelas power system... aku ngan kawan aku ney pun P PI(pusat islam)....

NOW... aku nak cerita pasal entri aku sebelum ney... 2/11/11 member ak ney bufday....

sweet 19 nano
aku tak wish kat dia hanya kerana nak wat surprise kat dia.... awal2 pagi aku datang kelas.. dia dah senyum2 dah... aku pun wat2 tak tau la... padahal dalam hati aku aku nak teriak... NANOOOO HAPPY BUFDAYYYY TUA DAH KAU...

tapi aku tahan jak.... then kelas ECAD... kelas tu en. kmi wat MARATHON... 1 LAB, 2 KUIZ,1 PRACTICAL TEST... aku pun cepat2 la siapkan segalanya...

siap jak semua tu... aku ngan member aku RUNNING p beli cake... yang aku tak sampai hati ney.. aku TERPAKSA TIPU MEMBER AKU( BUFDAY GIRL)... aku cakap aku ada hal... hehehe... aku tinggalkan jk dia ngan member aku lagi sorang...(jahat kn)

kami just beli cake kat IP jk... bab kejar masa... lepas beli semua2 tu... balik la p poli.... KAMI DATANG NGAN MUKA tiada perasaan ney.. then give her surprise.... hahaha.... speechless ko NO... hahaha...

kami2 jk

walaupun simple jk... but it's really2 wonderful....

akhir kata.... aku happy dengan mereka....

ney la sahabat2 yang aku sayang... walaupun aku tak pernah satu group lab ngan dorang... dorang ney GENK ber"gila" aku... hehehe....
G= great
I= intelligent and independent 
L= leadership
A= ambitious 

that's all my story.... 

--> TO MIGUEL... all da best bro.... ini la jalan hidup kau... semoga kau berjaya dalam apa jua yang kau lakukan... kami sebagai rakan2 seperjuangan kau always support kau... n aku dah tak nak dah isi bnda tu lagi... aku nak tumpukan kepada apa yang aku perjuangkan sekarang... :D
support la aku dalam bidang ini.... :D



forever never fade :)
Atie 11

2 comments:

  1. sedihnya aq jak yg dapat komen....
    hahhahahahaha

    ReplyDelete
  2. hahahahaha................
    kili.... hahahaha
    melawak lae.... hahahaha
    mcm tu la nmpaknya... hahaha

    ReplyDelete

There was an error in this gadget